Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 10 Ekim 2015

'Yalvarırım evine dön!'

Kızım evden kaçtı. 18.5 yaşında olduğu için polis bir şey yapamıyor. Gittiği adam 42 yaşında, evli, 4 çocuğu var. Yavrumun aklını çelmiş. Biz perişanız. Babası üç kere hastaneye kaldırıldı. O adamdan ona hayır gelmez. Karısını dövermiş, benim kızıma kim bilir neler yapıyor. Ablacım gitmeden önce senin köşeni çok okurdu. Seslenmeni istiyorum. Kızım nolur dön, seni işe koyacağız söz. Ne istersen yap. Rumuz; Fikriye O.

S.U. CEVAP;
Sevgili genç okurum, inşallah sesimizi duyuyorsundur. Yoksa gazete filan okumayı bırakıp şu anda dört çocuk ve o adamın çamaşırlarını mı yıkıyorsun? Anneni telaşlandırmak istemem ama adam seni kötü işlerine alet edebilir ve başını derde sokabilirsin!

BENİ MUTLAKA ARA
Tabii umudumuz, güven içinde olman. İnşallah 'tez elden aklını başına toplar ve tercih ettiğin ortamın nasıl dehşet bir yer olduğunun farkına varırsın! Bir de unutma, ileride sen de anne bir gün olacaksın. Ve lütfen bana yaz.

GELİNİMİ KISKANIYORUM!
Selda hanım ben genç yaşta kaynana oldum. Oğlumu geçen yıl evlendirdim. Okuduğu okuldan aldı kızı. Ama yıldızımız hiç barışmadı. Ne yapsa batıyor. Oğlum aşık olmasa aralarını bozacağım inan ki. Samimiyetinize güveniyorum, bir itirafım olacak; öpüp koklamaya kıyamadığım evladıma elin kızı neler neler yapıyor? Galiba kıskanıyorum. Rumuz; Nesrin

S.U. CEVAP; İlahi Nesrin hanım... Bırakın ayol çocukları, ne isterlerse yapsınlar. Ve şunu kabul edin; oğlan artık sizden çıkmış! Siz nasıl bir zamanlar babasını, kayınvalidenizin elinden kapmışsanız 'elin kızı' da aynısını yapıyor. Benim de oğlum var, arayın dedikodu yapalım, kızları çekiştirelim azıcık.