Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 7 Ekim 2015

Keşke yoksul kalsaydık

Selda abla biz varlıktan yokluğa düşmüş bir aileyiz. Babam malulen emekli oldu. Kız kardeşim okuyor ben işsizim. Annemle babam sürekli kavga ediyor. Annem boşanacağım diye tutturdu. Kardeşimi alıp teyzeme gidecekmiş. Çok çaresiziz. Utanmasam Müge Anlı'ya çıkıp insanlardan yardım isteyeceğim. Ama biliyorum ailem de ben de rezil oluruz. İntiharın eşiğindeyim. Rumuz; Kaybedenler

S.U. CEVAP; Haklı olarak moralsizsin ve aklına kötü şeyler getiriyorsun. Ev halkı bunu bir kurtuluş savaşı gibi düşünün. Mücadeleden zaferle çıkmak elinizde. Örneğin sen de işe gir. Taş taşı ama mutlaka eve para getir. Devletten ve derneklerden yardım alabilirsiniz.

ASLA UTANMA...
Senin yaşında bunun utancını anlayabiliyorum ama hayatta kalmak için başka çareniz yok. Şunu düşün, 'çevrenize rezil olmak mı, ailenin yokluk yüzünden dağılması mı?' Hadi evlatçığım silkin kendine gel ve ilk adımı at. İnternet üstünden bana yazabilirsin, her an yanındayım unutma.

ŞEREFİMİZ ELDEN GİTTİ
'Kadın erkek eşittir' diye diye kadın milletini tepemize çıkardınız. Evdeki hatunla baş edemiyorum artık. Çocukları yanına çekti babalarına düşman etti. Ben bununla evlendiğimde gözüme bile bakamazdı, o kadar korkardı. Şimdi fırsat bulsa dövecek. Yaşlılık kapıda, eline kalırsam vay halime. 'Kocanın lafı dinlenir' diye yazsanız biraz da. Rumuz; Evin direği

S.U. CEVAP; Eşitlikten kastimiz, 'Eskiden adamlar karılarını döverdi, artık kadınlar dövsünler' değil elbet, çok daha derin bir mevzu. Zamanında nasıl erkekler tarafından bir üstünlük olarak algılanmışsa, bu gün bazı hanımlar tarafından da 'Artık ipler bizim elimizde' şeklinde yanlış algılanıyor maalesef.