Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 6 Ekim 2015

Kuzenimin sevgilisi

Selda abla sorunum, kızlarla arkadaş olamıyorum. Daha doğrusu yanlarına gidip tanışamıyorum. Arkadaşlara söylüyorum beni tanıştırın diye, hiç biri yapmıyor. Yaşım küçük ama istiyorum ki sevgilim olsun. Amcamın oğlunun çıktığı bir kız var, ondan hoşlanıyorum. Belli etmiyorum. Cebinden mesaj attım, "Herkese göstereceğim" dedi. Ya gösterirse? Sorunlarımı anlatacak kimse yok. Rumuz; Ö. T

S.U. CEVAP; Benden nefret edeceksin biliyorum ama yine aynı şeyi söyleyeceğim; Evladım sizin okulunuz başlamadı mı? Hani şöyle tarih, coğrafya, matematik... Merak ediyorum, senin kafa tekmil kızlara takılıyken, ders bilgileri nerene takılacak? Bu yüzden boşalt zihnini çocuğum ki diğerlerine yer açılsın.

KIZLAR KAÇMIYOR
Üstelik yaşın 15. Ve fakat şu 'amcaoğlunun sevgilisine balta olma' meselen, boyunu aşmış durumda. Tavsiyem, kendine sevgili yapmadan önce kız-erkek sağlam dostluklar kur. Güvenilir biri ol ve okulunu ihmal etme.

BEKLEDİĞİMİZ MÜJDE GELDİ!
Selda hanım daha önce de yazmıştım. Biz 65 yaş üstü emeklileri ev sahibi yapacak kanunu kuş gibi bekliyorduk. Dün Davutoğlu açıkladı, artık ev sahibi olacağız çok şükür. Ama kendisinden bir şey istiyoruz, lütfen iletin; Daireleri dağıtırken en yaşlımızdan başlasınlar. Bizi çekilişe sokmasınlar. Genç emekliler nasıl olsa ev sahibi olur. Nüsret Akı

S.U. CEVAP; Bu türden mektuplarınıza seve seve yer veriyorum. Çünkü biliyorum ki, yaşlılıkta kira ödemeye mecbur kalmak en büyük dert. Moral bozukluğunu saymıyorum bile. Proje inşallah kısa sürede hayata geçer ve kendi yuvanızda daha nice mutlu mesut yıllar geçirirsiniz. Beni çaya davet etmeyi de unutmayın.