Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 4 Ekim 2015

Hep mi biz suçluyuz?

"Boşandıktan sonra çocuklar babalarını görsünler' demişsiniz! Ya anası çocuğu kaçırırsa?
Mahkeme hafta sonunda alabilirsin dedi, her seferinde polisle mi gitmem gerekiyor? Hep bizleri suçluyorsunuz, biraz da kadınları suçlayın. Eşim benden intikam almak için çocuğumu göstermiyor. Kadınlığını yapaydı, bunlar olmazdı. Rumuz; Tayfun K.

S.U. CEVA P; Mailinizdeki hakaret cümlelerini ayıklamam zaman aldı. Belki şahsıma değildi ama kadın olarak rahatsız oldum. Ama öfkenizin nedenini anlayabiliyorum; Evladınızdan uzak kalmanız ve eşinizin boyunduruğunuz altından çıkması sinirlerinizi bozmuş.

SUÇ DEĞİL HATA!
Birilerini suçlamak ise haddim değil. Boşanmaya neden olan hatalardan söz edebiliriz sadece. Ayrıca burası, aile bütünlüğünün korunması için çaba sarf eden bir köşe. O da sizden çok evlatlarınızın mutluluğunu önemsediği için.

MORALİNİZ DÜZELSİN!

Selda Abla, benim sorunum yok çok şükür. Size moral olsun diye yazıyorum. Gördüğüm kadarıyla yaşıtlarım sürekli gönül işlerine kafayı takmışlar. Hepsi çaresizlik içinde, hepsi mutsuz. Önerim her şekilde okullarına öncelik tanımaları. Yaz tatillerinde ne isterlerse yapsınlar. Benim de kız arkadaşım var ama okul zamanı birbirimizden biraz uzak duruyoruz. Rumuz; Berrak

S.U. CEVAP; Seni örnek çocuk ilan ediyorum hayatım. Kızlar dünyasında ara ara esen ama daha çok okuluna ve derslerine kendini adayan gençler en büyük umudumuz. Ama bana deseydin ki, "Abla hiç flört etmiyorum", o zaman da paniğe kapılırdım. Çünkü aşık olmayı bilmeyen, aşkın acı-tatlı safhalarını yaşamayan gençten, ileride ne sağlıklı birey çıkar ne de iyi bir koca! Sen tam dengeyi bulmuşsun darısı diğerlerinin başına.