Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 29 Ağustos 2015

Anlasam kafamı kıracağım

Selda hanım benim sorunum, eşimle anlaşamıyoruz. Kavgayı çıkaran da, beni istemeyen de kendisi. Boşa diyorum boşamıyor. Hem 'ortak hiçbir şeyimiz yok' diyor hem yapışıp kaldı yıllardır. Kadın milletini anlamak zaten mümkün değil de, benim hatun hepten muamma. Şuna bir iki laf söyle, sizi okuyor. Rumuz; Ferdinant

S.U. CEVAP; O zaman aradan çekil ben eşinle konuşuyorum. Bak hayatım, belli ki bu evlilik devam edecek. Peki hayat neden güllük-gülistanlık olmasın? Şu ölümlü dünyada, 'görüşümüz birbirine uymuyor' diye kavga mı edilir? Evet o da bir sorundur ama boşanacak kadar değil. Çok şükür sakat değilsiniz, aç açıkta değilsiniz. Sahi sormayı unuttum, sizde çoluk-çocuk yok mu Allah aşkına? Takmışsınız kafayı birbirinize!

BİLİM NE DİYOR?
Bir iki ilmi cümle etmek gerekirse; biz insanlar duygusal sebeplerden çok, ait olma ihtiyacımız nedeniyle uzun ilişki istermişiz. Bu ihtiyaç içindeysek beraberliklerimiz daha uzun süreli olurmuş. Demek ki size hayırlı yaşlanmalar canlarım.

ÖLÜMÜ GÖZE ALMIŞTIM
Selda
abla kocamla evlenmek için ölümü göze aldım. Memlekette babam beni akrabasına verecekti, eşimle kaçıp evlendik. Beş yıl ölüm korkusuyla yaşadık. Sonra torunlarını görünce aramız düzeldi. Şimdi de kaynanam ve görümcem bana etmediklerini bırakmıyor. Kocama diyorlar ki, "Bunu yolla sana zengin kız bulduk!" Rumuz; Gülmez

S.U. CEVAP; Müsaadenle önce şu yan komşuna iki laf daha edeceğim. Gördün mü Ferdinant efendi evlilikte gerçek sorun neymiş? Sana gelince sevgili genç dostum, cep numaramı veriyorum beni ara, mutlaka bir çözüm yolu buluruz. Ama tek şart, sabırlı olacaksın.