Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 27 Ağustos 2015

Ailemden saklıyorum

Yakında evleniyorum. Nişanlım delikanlı bir tip ama çok sinirli.
Nikahımıza bir ay kala öğreniyorum ki, iki kez cezaevine girmiş. Biri adam yaralama, diğeri çok gençken kız kaçırmış. Tabii babamlara söylemedim.
Kendi başıma da karar veremiyorum, halam teyzem var onlara anlatırsam iş ortaya çıkar. Ayrılmak istesem, bana da kötülük yapar mı bilmiyorum. Rumuz; Burçin

S.U. CEVAP; Sen söylemezsen bak aileni bir şekilde bulup ben söylerim haberin olsun. Tabii cezasını çekmiş insana suçlu yaftası yapıştıramayız ama anlattıkların da hafife alınacak şeyler değil. Hem sonra ne demek, 'bana da kötü şeyler yapabilir!

NİŞANLIN KAÇMIYOR
Biliyorum lafım kulağından girip diğerinden çıkacak ama biraz bekle, adam kaçmıyor. Belki de özünde iyi biridir ama bunu öğrenmeden sakın evlenme.

BU KADARI DA TESADÜF MÜ?
Selda hanım ben bir anneyim. Oğlumu 5. denemde tüp bebek olarak doğurdum. Bana göre dünyanın en güzel çocuğu. Son şehit Mehmetçiklere bakıyorum, hepsi birbirinden yakışıklı, çakı gibi delikanlılar! Bu kadar mı nur yüzlü olunur? Bir göz bu kadar mı anlamlı bakar? Hem sonra bu nasıl bir rastlantıdır? Sanki dünya için değil de, cennete yakışsınlar diye yaratılmışlar. Çok üzülüyorum. Allah hepsine rahmet eylesin, içim yanıyor. Rumuz; Ana yüreği

S.U. CEVAP; Son derece haklısınız ama sadece son şehitlerimizi değil, Yüce Allah bu güne kadar hayatını kaybeden tüm Mehmetçiklerimizi özene bezene, adeta 'tam teçhizat' yaratmış; "O mertebeye ulaşmak her kulumun harcı değildir" dercesine... Bu gençlerse şimdi o mertebede Türk ulusunu selamlıyor; "Herkes aklını başına devşirsin, yoksa boşu boşuna ölmüş olacağız!"