Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 30 Temmuz 2015

Erkekte küpe mi olur?

Selda hanım oğlum 28 yaşında hala küpesini kulağından çıkarmadı. Bizim buralarda hoş karşılanmaz küpe-müpe. Memleketten akrabalar geliyor, rezil oluyorum. "İlle de bir şey takacaksan koluna zincir tak" diyorum. Bir bakıyorum öbür kulağına da takmış. Gazetedeki adamı görünce derdim depreşti. Şarkıcı Gülşen'in sevgilisiymiş. Kara kaş kara göz bildiğin Türk erkeği. Hiç yakışıyor mu Selda hanım? Rumuz; Dertsiz ana var mı?

S.U. CEVAP; Ah benim dertli anacım, tek derdin bu olsun. Ama valla yakıştıran yakıştırıyor. Kimi diyor Osmanlı da takıyordu, kimi diyor özgürlüğümüzdür ne istersek takarız. Haklı olduğun ve benim de katıldığım nokta 'adam tipli adamlarda' sallantılı küpenin komik durduğu.

GÜLŞEN'İN SEVGİLİSİ
Aslında haberde başka bir ayrıntı var; bu genç adamın hala kendi kimliği ile değil sanatçı Gülşen'in adıyla birlikte anılması zarureti.
Ne diyelim Allah kurtarsın.
Yanlış anlamayın Gülşen kızımızdan değil, bu şekilde tanımlanmaktan.

ÇOK KISKANIYORUM
Selda abla kocamı çok kıskanıyorum. Aslında kendi kendine bir adam, yakışıklı filan da değil. Ama bütün gün işte çalışıyor.
Orada da bir sürü kız var. Bırakın ilişkiye girmesini, birine dese ki 'bu gün çok güzelsin' kahrolurum.
Nasıl yeneceğim bunu? Rumuz; Kıskanırım seni ben

S.U. CEVAP; Kadın milletinin kafasından geçenlere akıl sır ermez, nedensiz de kıskanabiliriz. Ben de rahmetli eşime göz açtırmazdım.
Ayrıca iş güzellikte bitseydi, onun benim peşime düşmesi gerekirdi.
Ama 30 yıl tam tersi oldu. Bu galiba biraz güven eksikliğimizden.
Tavsiyem oyalayacak bir şeyler bulun.