Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 28 Temmuz 2015

Yerimde olsanız!

Selda abla ailem fakir. 7 kardeşiz, hepsi de küçük. Ben liseyi bitirdim. Okumak yerine çalışayım diyorum babam karşı çıkıyor. "Süs eşyası almak için çalışacaksın" diyor. Üç beş paçavraya para verecekmişim, kendimi zibidilere beğendirmek istiyor muşum. Kocaya kaçıp, bir sene sonra karnımı doldurup gelecekmişim.
Bunları aklımdan bile geçirmiyorum. Sadece eve katkım olsun istiyorum. Rumuz; Özgür kız

S.U. CEVAP; Baban korku ve endişesini yanlış sözcüklerle anlatmış olabilir. Ama yerinde olsam okurdum. Keşke doğrudan meslek lisesine gitseymişsin. Ama geç değil, böyle bir branş seçebilirsin.

İŞ GARANTİLİ MESLEK
Mesela elektrik tamircileri... İki gündür tamirci çocuğu bekliyorum, o kadar çok meşgul ki gelemiyor. Diğer dükkanlar sinek avlarken bir tek onlar iş yapıyor, nazarım değmesin.

Duygularımızı bine katladı
Selda hanım köşenizde sadece klasik 'aşk-ihanet-ayrılık' üçlemesine yer vermediğiniz için öncelikle teşekkür ederiz. Ben yeni baba oldum. Kızım, benim dünyam. Bunları şunun için yazıyorum; dünkü gazetelerde 'milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu'nun bebeğinin vefat ettiği' haberi yer aldı. Bazen küçük bir detay, duygularımızı bine katlıyor. Bu kez de öyle oldu, o güzeller güzeli meleğin yanağındaki 'küçük kalp şeklinde bir bandaj' bizi gözyaşlarına boğdu. İki gündür gözümün önünden gitmiyor. Paylaşmak istedim. Kemal Aras

S.U. CEVAP; Duyarlılığınız için biz de size teşekkür ederiz. Galiba son günlerde ulusça en çok ihtiyaç duyduğumuz şey. Allah bebeğinize ve tüm bebeklerimize sağlıklı uzun ömürler versin. Sofuoğlu ailesine de sabır diliyoruz.