Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 6 Temmuz 2015

Erkekçi kadınlar!

Selda hanım dünkü köşenizde küçük bir kız, 'Annem erkek kardeşimi daha çok seviyor, bütün işleri bana yaptırıyor' demiş, siz de 'Bazı kadınlar erkekleri kendisinden üstün görür' diye cevaplamışsınız. Valla centilmenlik etmişsiniz.
Çünkü o tip kadınları iyi tanırım, benim eşim de öyle. Sadece oğlumuzu kollamaz, erkek yeğeni kız yeğeninden fazla sever. Her konuda erkeklere hak verir.
Zaten kadın dostu yok. Kadınlar ona göre şeytani varlıklar. İzninizle ben bu tipleri 'erkekçi kadınlar' diye tarif edeceğim. Rumuz; Gerçekçi

S.U. CEVAP; Saptamanız yanlış algılanabilir.
Belki şöyle açmak lazım; öncelikle bu tip kadınlar karşı cinsi üstün görmenin yanı sıra hemcinslerini zayıf görür.
Gücün temsilcisi erkeklere pirim veren bir anlayış biçimidir bu...

DEĞİŞEBİLİRLER Mİ

Uzmanlara göre 'oturmuş yetişkin karakteri' için biraz zor. Ama hastalıklar, ölümler ve büyük sorunlar karşısında - o kadın hele de anneyse- iki cins arasında ayırım yapma içgüdüsünü rafa kaldırabiliyor.

HAVAYA GİRDİLER!

Hakimin biri, gelin-kaynana kavgasında, kaynananın tarafını tuttu, geline ceza verdi. Şimdi bütün kaynanalar havaya girdi. Valla korkar olduk. Hakim beyin biz gelinlere tavsiyesi olacak mı? Rumuz; Meral

S.U. CEVAP;Bildiğim kadarıyla o olayda gelinin kayınvalidesine attığı hakaret mesajları mahkemede delil teşkil etti. Sizin böyle şeyler yaptığınızı sanmıyorum. O halde korkmanıza gerek yok.