Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 30 Mayıs 2015

Çocuğum karımdan değil!

Selda abla iyi giden bir evliliğim vardı ama çocuk sahibi olamadık.
Sebep bu değil ama ben bir kıza aşık oldum. Kız da beni sevdi. "Boşanmana gerek yok, sana çocuk doğururum" dedi, şimdi hamile. Önceleri ailesinin çok tutucu olduğunu söylüyordu ama annesiyle telefon konuşmalarını dinledim. 'Üstüne ev yapsın' lafları filan geçti. Şimdi gerçekten ev istiyor. Benim durumum yok. Tek çare karımı ikna edip birlikte yaşamak. Ama nasıl? Rumuz; İki arada

S.U. CEVAP; Yani diyorsun ki 'iki eşli yaşayıp gideyim!' Senin adına üzgünüm kanunlarımız buna izin vermez. Nedeni, iki kadını birden mağdur etme diye. Peki, karın aynı şekilde 'çocuk sahibi olmanız için ikinci bir erkeğin varlığından' söz etseydi ne yapardın?

EŞİT HAKLAR...
Sen düşüne dur ama doğa, her ne kadar kadını ve erkeği fizik olarak ayrı yaratsa da, insanlık açısından eşittirler. Yapacağın tek şey, karını mağdur etmeden özgür bırakmak ve hayatını yeniden düzenlemesine fırsat tanımak olmalı.

SIR SAKLAMAK
Ablacım derdim büyük ve akıl danışacak tek dostum bile yok. İlk evliliğimden 4 çocuğum var, ikisine köydeki annem bakıyor.
İstanbul'da iki evladımla çok zor şartlarda yaşıyoruz. Şimdi bir adamla tanıştım, bana sahip çıkıyor. Ev tuttu, eşya aldı. Ama diğer çocuklarımı kendisinden sakladım. Bunları bile zor kabul etti. İleride öğrenirse nasıl davranayım? Rumuz; Tek çare

S.U. CEVAP; Bu tamamen o beyefendinin anlayışına kalmış. Umarım iyi yürekli biridir ve sizin bu yalanı hangi gerekçeyle söylediğinizi anlayabilir. Önemli olan önce sizi sevmesi. Sevmesi için de güven şart. Ancak o zaman bazı şeyleri kabullenmesi kolaylaşır. Bakarsınız, diğer çocukları da barına basar.