Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 28 Mayıs 2015

Hangimiz cahiliz?

Gazetede okudum, 'Avustralyalı kadın, 6 yaşındaki kızını hala emziriyormuş.' Benim oğlum da 4.5 yaşında, memeden kesmedim. Önceleri her öğün anne sütü alıyordu, şimdi sadece geceleri uyurken içiyor. Ama esas sorun kocam ve kayınvalidem. Beni cahillikle suçluyorlar. Hakaretlerinden bıktım usandım. Hani anne sütü en iyi besindi! Hani çocuklarımızı bütün hastalıklardan korurdu! Köşenizde anlatır mısınız, çünkü beni insan yerine koymuyorlar bunlar. Rumuz; Anne

S.U. CEVAP;
Üzgünüm ama yanılan sizsiniz. Uzmanlara göre; bebek 6 aya kadar sadece anne sütüyle, daha sonra buna ilaveten ek gıdalarla beslenmeli. Çocuk 2 yaşına gelince de emzirme sonlandırılmalı. Sebebi, anne sütündeki besleyici değerlerin zamanla azalması.

DESTEK ALIN...
Bu arada sizin de kalsiyum desteği almanız gerekiyor. Uzun süre emzirmek annenin vücudunu yıpratabilir. Avustralyalı anne-kıza bakmayın, onlarınki tam "Mami çabuk emzir okula geç kalıyorum" durumu.

SUÇLAMAK KOLAY!
Selda abla dünden beri, 'öğrencilerinin kafasına para saçan öğretmeni' tartışıyoruz. Sizin köşenizden sesimizi duyurmak istedik. Hocamızı suçlayanları haksız buluyoruz. Başarılı olmuş çocuklarımıza harçlık vererek ödüllendiren bizler değil miyiz? Bunun ne farkı var? Bilgi yarışmaları bile para dağıtmıyor mu? Rumuz; Sarıoğlu ap. sakinleri

S.U. CEVAP;
Bilgi yarışmasından kastınız 'Kim milyoner olmak ister' ise, Selçuk Yöntem'in yarışmacının kazandığı parayı kalkıp da başından aşağı döktüğünü hatırlamıyorum.
Öğretmenimize gelince, tabii biraz çocuklara 'Asena' muamelesi yapması hoş durmamış ama son derece iyi niyetli olduğu tartışılmaz.