Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 25 Mayıs 2015

Arkadaşımın aşkı

Selda abla şu hayatta en kötü şey geldi başıma, kankamın sevdiği kıza aşık oldum. Hatta tutku bile diyebiliriz. İlk tanıştığımızda hiç hoşlanmamıştım kızdan, arkadaşımla aramıza girdiği için sinirlenmiştim. Ama sonra bana o kadar yakın davrandı ki, bazı hayallere kapıldım.
Şimdi başkasını gözüm görmüyor. O kadar ki onları el ele görünce aklımdan çok kötü şeyler geçiyor. Bu aşk bana dostluğun değerini bile unutturdu. Bana kızmayın ve vazgeç demeyin. Rumuz; SOS

S.U. CEVAP; Aşk, hoşlanmayla başlar ama ancak duygularınıza izin verirseniz tutkuya dönüşür. Sizin hatanız ilk başta kendinize hakim olamamışsınız. İşin acı yanı, kankam dediğiniz arkadaşınızla gerçekten dost olsaydınız, bu duygunun yüreğinizde yeşermesine engel olurdunuz.

UZAKLAŞIN!
Yapacağınız şey, onları başbaşa bırakıp kendinize yeni bir yön çizmek. Bir kadını sevmek önemlidir ama günümüzde sırtını dayayacağın dost bulmak daha değerlidir. Olay ortaya çıkmadan hatanızı anlayın artık.

BABAMIZA BAKAMIYORUZ!
Annemizi 10 yıl önce kaybettik, o günden beri babamız sorun oldu.
Babam yaşlı ve bakıma muhtaç. Ama kardeşler olarak durumlarımız iyi değil.
Böyle durumlarda 'Devletimizin maaş bağladığını' duydum. Gerçekten böyle bir şey var mı? Bir de, maaşı babama mı öderler, yoksa bana mı? Yanlış anlamayın, kimsesizler yurduna bırakmak istemiyorum. Rumuz; Çaresiziz

S.U. CEVAP; Eminim babanız kuru ekmeğe razı olup, siz evlatlarının yanında yaşamak ister. Çünkü yavrusu onu koşulsuz seviyordur ve yuvasının sıcaklığını paylaşmaya hazırdır. Ama ne yazık ki sizin babanızın kaderi devletten gelecek paraya bağlı. Şartların zorluğunu anlıyorum ama sonuç çok acı.