Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 3 Mayıs 2015

Beni böyle sevsinler

Selda abla size annemi şikayet etmek istiyorum. 16 yaşındayım ve evde duyduğum tek laf, "Bak kuzenin Ayşe'ye senden daha iyi okuyor, senden daha temiz iş yapıyor, daha güzel misafir ağırlıyor, para harcamıyor, oğlanlara yüz vermiyor, sokak sokak gezmiyor, şöyle hamarat, böyle tutumlu" falan filan. Annem böyle dedikçe sinirimden daha beterini yapıyorum. Sonunda evi terk edeceğim. Çok istiyorlarsa kuzeni evlat edinip otursunlar. Rumuz; isyan

S.U. CEVAP; Çok şekersin, bizim annelerimiz de aynını söylerdi. Mutlaka kıyaslandığımız bir akraba veya komşu kızı olurdu. Ama senin de yapacağın şeyler var.

ANLAMAYA ÇALIŞ
Misal odanı toplu tutmak, oğlanlarla gezmeyi abartmamak ve anneni biraz daha iyi anlamak gibi. Örneğin ben formülü ders çalışmakta bulmuştum. Çalışkan bir öğrencinin diğer kusurları göze çarpmıyor malum.
Sende derslerine sıkı sıkı asıl.
Bak bakalım o zaman annen aynı şikayetlerle karşına geliyor mu?

KENDİMDEN İĞRENİYORUM
Selda hanım lütfen beni yargılamak yerine akıl verin. Çünkü yeteri kadar kendimi lanetliyorum. 47 yaşında ve dükkan sahibiyim. Yanımda çalışan 18 yaşındaki kıza aşık oldum. Karımı ve çocuklarımı da çok seviyorum ama bu başka. Kızın çıktığı ise şimdi en büyük düşmanım. Aklımı kaybetmiş gibiyim. Rumuz; İkinci bahar

S.U. CEVAP; Sizinki düpedüz 'ikinci cehennem'. Kendinize gelin ve o genç kızı işten çıkarın. O henüz bir çocuk ve hayatıyla oynamayın. Diğer yanda işin uzmanı değilim ama bazı erkekler için bu tür sapkınlıklar oluyor maalesef.
Ama ne yazık ki bu kadar masum olmuyor. Bu yüzden kendinize gelin ve yaşınıza yakışır işlere yönelim.