Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 26 Nisan 2015

Güzelliği annesinden!

Geçenlerde gazetenizde okudum, Cem Yılmaz, oğlu Kemal'in fotoğrafını instagram'da yayınlayıp altına demiş ki, "Güzelliği anneden, esprileri babadan!" Çocuğun annesi zeki değil mi yani?

BABAMDA YAPIYOR...
Bu arada benim adım da Kemal ve aynı şeyi babam da anneme yıllardır söylüyor. Gerçekten annem biraz saf kadın, babam da çirkin. Ama artık eminim, erkekler bu kıyaslamayı karısının güzelliğini övüyormuş' gibi yapıp, tam tersi aşağılamak için yapıyorlar. Bu yüzden huzurunuzda hepsini kınıyorum. Kemal Karatekin

S.U. CEVAP; Öncelikle seni kutluyorum, delikanlı olarak kadınları ezen bu yaklaşıma karşı çıktığın için. Sonra da zeka nedir ona bakalım. 'Öğrenme, öğrendiğinden yararlanma, yeni durumlara uyabilme, yeni çözüm yolları üretebilme ve yaratıcılık yeteneğine' zeka denirmiş. Bu bilgi ışığında, bırakın her şeyi bir yana, üç kuruşla ev geçindirebilen bir kadının gösterdiği başarıya 'zeka' denmez de ne denir? Diğer yanda şu da biliniyor ki; yaşamsal ne varsa annenin kromozomlarından çocuğa geçiyor.
Büyük ihtimal zeka da dahil.
O yüzden bazı babalar boşuna havaya girmesin...

SANAL KIZLA FLÖRT!

Selda hanım sizin kanalınızla, ciddi bir konuda görüşümü belirtmek istiyorum. Son günlerde bilişim toplumu olacağız lafını çok duymaktayız.
Ülkenin geleceği buna bağlıymış! 'Böylece yırtarız' diye düşünülüyor ama yan etkilerini kimse söylemiyor.
Mesela; bilişimde son noktaya ulaşan Japonya'da evlilik oranı yüzde 3. 40 yaşında erkekler bile 'sanal kızlarla sanal flörtler' ediyorlar çünkü. Ve yuva kurmak artık hiç kimsenin umurunda değil. Türk toplumunu düşünüyorum, aile kurumu olmasa biz darmadağın oluruz. Bu açıdan da düşünelim lütfen. Cem Can Keremoğlu

S.U. CEVAP; Bilişim, sadece elektronik oyuncak üretmez.
Basitçe söylemek gerekirse, içeriğinde başta dev bilgisayar yazılımları olan, hemen her alanda kompleks sistemler tasarlayan kocaman bir ağdır. Japon erkeklerin evliliğe yanaşmadıklarını, omuzlarına mesuliyet yüklemek yerine; el kadar cihazda beliren, konuşan, gülen, sohbet eden sanal kızlarla birlikte olmayı yeğlediklerini ben de duymuştum. Bizim ülkenin erkekleri bu olayları pek sevmez.
O yüzden bilişim ve uzantılarından korkmayalım.