Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 19 Nisan 2015

Kızların hepsi aynı!

Son sevgilim de diğerlerinin kopyası çıktı. Aynı şeylere bozuluyor, aynı şeylere ağlıyor, aynı şeylere kafaya takıyor, yüz mimikleri bile aynı. Dünyadaki bütün kızlar mı birbirine benziyor, yoksa ben hep böyle cinsleri mi buluyorum? Bu yüzden artık yabancı kızlarla çıkmayı düşünüyorum. Ama nerede bulurum bilmiyorum. Bir de lisan yok tabii... Emincan Erköylü

S.U. CEVAP; Kızlara neler ediyorsun bilmiyorum ama unutma ki saydığın tüm bu duygular ortak. Şöyle açayım; yani sevgilinin yanında kalkıp başka bir kıza kur yaparsan, ister yerli ister ecnebi olsun kafana çantayı yersin. Tabii ortak olan sadece öfke değil. Dünyadaki bütün kızlar; mutluluk, öfke, üzüntü, korku, şaşırma ve iğrenme duygularını aynı biçimde yüzlerine yansıtırlar. Lisan sorunun olmasa uzaylı kızlarla çık diyeceğim ama...

KENDİNE AŞIK
Anneannemden eski dönem aşkları dinliyorum, ne kadar güzel yaşanırmış her şey. O zamanın erkekleri de başkaymış. Şimdikiler biraz gösterişe meraklı. Sevdiğim genç var, o kadar çok profil yüklüyor ki nedir bu diyorum bazen. Yatarken, kalkarken, giyinirken, soyunurken bin çeşit afili poz. Ben kiminle beraberim Selda abla? Aşık olmasam bir saniye durmayacağım.
Bu huyundan vazgeçirebilir miyim, ortamda onun yerine ben utanıyorum. Rumuz; Çaresiz

S.U. CEVAP; Moralini bozmak gibi olmasın ama yapılan bir araştırmaya göre, profil sayfalarına çok sayıda 'selfie' yükleyen erkek kullanıcıların, psikopat ve narsistik kişilik bozukluğuna sahip olma olasılığı yüksekmiş.
Seninki inşallah bunu sadece 'selfie' çılgınlığına kapıldığı için yapıyordur. Belki tez zamanda hevesini alıp, vazgeçer. Devam ederse, kendisine bir ayna hediye et ve aralarından çekil! Çünkü böylesinden ne sevgili olur, ne de hayat arkadaşı.

KAYNANAM KORKUNÇ
Selda abla size kaynanamı şikayet ediyorum.
Beni oğlundan boşattı, şimdi duydum ki kız arıyormuş yeniden. Ben zaten 2. gelindim evde.
Kocam benden önce kız kaçırmış ama kaynanam öyle eziyetler etmiş ki zavallı kendinden 30 yaş büyük birine kaçmış. Allahtan ailem bana sahip çıktı. Simdi işe girdim çalışıyorum. Ama intikam hissini kalbimden atamıyorum. Ne olur yazın şu kadını, kızların başı yanmasın artık. Rumuz; Unutamıyorum

S.U. CEVAP; Önce sakin düşünmeye çalış. Eşine gerçekten dönüş yoksa, aklından her şeyi sil at.
Kayınvaliden de bir gün hatasını anlayacaktır. Ya da öyle bir gelin gelir ki, anlatıverir. Senin yapacağın tek şey çalışıp işinde yükselmek. O zaman daha dikkatli eş seçme özgürlüğüne sahip olacaksın. Ve dilediğin gibi kendi yuvanda karışanın-görüşenin olmadan mutlu mesut yaşarsın.

TOPLUMU AŞK KURTARIR!
Selda Hanım, ben 43 yıllık evli ve emekli öğretmenim. Günümüzde her üç evlilikten biri boşanıyor. İnsanlığı daha doğrusu gençliği kurtaracak olan tek şey ise aşktır, ben buna inanıyorum.
İki karşıt cinsin birbirini sevilecek değerde bulması, kadir-kıymet bilmesi anlamına geliyor. Ama gençlerimizde boş vermişlik ve gamsızlık almış başını gidiyor. O yüzden diyorum ki, gençlere saf aşkın ne olduğunu öğretelim, destek verelim. Aile kurumunu korumazsak, toplumun geleceği de olmaz.

S.U. CEVAP; Sayın Hocam en başta, 'gençlerimizin aşkla-arzuyu birbirinden ayırt etmeleri' gerekiyor.
Özellikle erkek çocuklarımız, "Bir an önce aşkı yaşayayım, diğerine koşayım" telaşı içindeler. Diğer yanda malum 'sosyal medya aşkları' türedi ki henüz bunun nasıl sonuçlar doğuracağını bilen yok. Bu yüzden onları kendi dönemimiz sevdalarıyla tanıştırmak biraz zor. "Aşkın fiziki görünümle değil, ruhun derinliklerinde hissedildiğini" ise ancak zamanla öğrenebilirler kanaatindeyim.