Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 30 Mart 2015

Nişanı atayım mı?

Eniştem ablamı aldatıyor. Ablam bilmiyor ama ben defalarca eniştemi kadınlarla yakaladım. Sebep olarak ablamın kadın hastalıklarını gösteriyor. Evet! zavallı ameliyat geçirdi ama bu ihanete uğraması için sebep midir? Ben de yakında evleniyorum, üstelik eniştemin kardeşi ile. Aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum. Nişanı bile atmayı düşünüyorum. Bu işte soyaçekim var mıdır?
Rumuz; Korkuyorum

S.U. CEVAP; 'İhtiyaçtan ihanet' diye bir şey yok, erkekler uyduruyor bunu. Tek neden, bu tip adamların narsist, egosu şişkin ve kendilerini kadınlara verilmiş ödül gibi görmeleri. Aslında özgüvenin yerlerde olduğunun göstergesidir. Tabii sosyologlara sorarsanız, tüketim toplumunda ikili ilişkiler de tüketim kurbanıymış! Bir yanıyla doğru; insanlardaki açgözlülük, ilişkilere de sıçramış olabilir. Ama şunu unutmayalım, sadık erkek her şartta sadıktır. İhanetin kalıtımsal mıdır diye sormuşsunuz bir de; bildiğim kadarıyla kesin veri yok. Ama şu var; 'çocuk evde gördüğünü yapıyor!' Dua edin nişanlınız abisini rol model almamış olsun.

Kadın ihaneti
Eşimden 8 yıl önce ayrıldım. İhanet etti bana. Bunu öğrenince - sonradan çok pişman oldum amaben de iş arkadaşımla yakınlaştım ve sonrasında da eşimle boşandık zaten. 17 yaşındayken evlenmiştim. Henüz çocuk yaşta. İki - üç yıl çok iyiydik. Sonra ilgisi azaldı ve bir gün o kadınla yakaladım. Şimdi kendimden yaşça küçük biriyle beraberim ve onu aldatmak aklımdan bile geçmiyor. Ama içim içimi yiyor, ya bir gün o da beni aldatırsa? Of Selda Hanım of, nasıl işler bunlar?
M.K./ İs tanbul

S.U. CEVAP; İhmal edilmiş kadınların beğenilmek gibi zaafları var maalesef. Çapkın erkekler de bunu acımasızca kullanabiliyor. Ama bu, ihaneti mazur göstermez. Önemli olan değer yargılarımız arasında 'tek eşliliği' en başa yerleştirmemiz. Tabii sizinki biraz 'intikam hissiyle' olmuş ama şimdi ne kadar pişmansınız değil mi? Yeni ilişkinize gelince, dediğim gibi önemli olan damat adayının yaşı değil, karakteri ve değer yargıları.

Cinayet çıkar!
Kocamla yakın bir akrabamı yakaladım. Kadın inkar etti ama eşim, beraber olduklarını yalanlamayıp tüm suçun akrabamızda olduğunu söyledi. Selda Hanım ne yapmalıyım? Ailelerimize anlatsam cinayet bile çıkar...
Rumuz; Işık

S.U. CEVAP;
Kadının kimliğini söylemeden ima yoluyla eşinizin sizi aldattığını kayınpeder, kayınbirader, kayınvalide, artık kim varsa anlatın ve oğullarının bir an önce kulağını çeksinler. Ve desinler ki; "Evladım ihanete yeltendiğinde, -olmaz ama karının da aynı şeyi yaptığını bir düşün hele!" Eminim eli ayağı buz keser de, her şekilde dumura uğrar. Yine de en doğrusu, aile büyüklerinden yardım almanız.

Farklı bir konu...
Madem bizim sesimizsiniz yazın bakalım. Bizim şikayetimiz şu 'vın' denen internet sistemi. Türk Telekom, apartmanımıza alt yapı kurmadığı için sabit internet alamıyoruz ve maaşlarımızın çoğu vın paketlerine gidiyor. Apartman halkı olarak sizden rica ediyoruz, sesimizi lütfen önce Telekom'culara sonra da şu GSM şirketlerine duyurur musunuz?
Rumuz; Kağıthaneliler

S.U. CEVAP;
Alın sesinizi duyuruyorum sevgili Kağıthaneliler... Bakalım Türk Telekom'un dikkatini çekebilecek miyiz? Ama GSM şirketlerine sözümüz geçmez bilesiniz. Tavsiyem, 'en ucuz paketi' hangisi veriyorsa, onu kullanmanız. "Sanki biz akıl etmedik" diyen sesinizi duyar gibiyim ama şirketler büyük, biz kullanıcılar küçüğüz ne yazık ki. Umudumuz ise 'internetsiz apartmanlara iskan verilmeyeceği' yönünde aldığımız duyumların bir an önce resmileştirilmesi.