Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 29 Mart 2015

Sesimizi duyurun!

Sevgili kızım keşke okurlarınız gibi genç olsam da size 'aşkımı kaybettim' mektupları yazsam... Ama 86 yaşındayım ve diyaliz hastasıyım. Eşimi 10 yıl önce kaybettim, şimdi kızımla ve yarı malul torunumla yaşıyoruz. En büyük sıkıntımız başımızı sokacak evimiz yok.
Tabi benim bir ayağım çukurda ama onlar ne olacak? Kızım TOKİ'ye başvurdu. Fakat sadece 400 konut var ve kura ile sahiplerini buluyor. Yani şansımız çok az. Oraya yazar mısınız, hiç olmadık 'yaşlı, dul ve yetimlere kurada öncelik hakkı tanısınlar.' Gözlerinden öperim.
Nüsret Akı/Çağlayan

S.U. CEVAP;
Gazeteniz TAKVİM bu önemli konuyu her gün manşetlerine taşıyor.
Ve iftiharla söylüyorum ki, ilk adımlar bizim gayretlerimizle atıldı. Diğer gazeteler yeni farkındalar. Ama yetmez. Tüm basın el ele verip, emekli vatandaşın ev sorunu ile ilgili kampanyalar düzenlemeli ve sesinizi tüm gücümüzle duyurmalıyız. TOKİ'nin sadece şehit ailelerinin eşlerine kurasız ev verdiğini biliyorum.
İnşallah bu kapsam genişletilir ve en azından '60 yaş üstü, alt gelir gurubuna mensup dul ve yetimler' de aynı haktan faydalanır. TAKVİM okumaya devam edin, çünkü ilk müjdeyi biz vereceğiz.

ALDATAN ALDANIR!

Kocamı komşu kadınla yakaladım. Bir gece evimize oturmaya geldi. Mutfak balkonumuz salonu da görür. Çöp dökmeye çıktım balkona bir baktım eşim kadınla samimi davranışta bulunuyor. Komşu da çok memnundu. Acaba daha ileri bir ilişkileri var mıdır? Hoş bilsem de 3 çocukla ne yapacağım ki? Vakti zamanında liseden kaçıp evlenmiştik, ne meslek var elde, ne de o güç. Hayatım bitti Selda hanım. Rumuz; Komşu kazığı

Çok sevildiğimi sanırken aldatıldım. Nisan'da evliliğimizin üçüncü yılını dolduracağız. Ne kadar çabuk değil mi Selda abla? Henüz çocuğumuz yok, yol yakınken boşanmak en iyisi ama kocamı o kadar çok seviyorum ki! Ben ona tam 7 yılımı verdim, erkek sinek bile geçemedi yanımdan. Taliplerim de oldu ama gözüm görmedi. Şimdi biliyorum ki bu ilk aldatışı değilmiş. Sizce ne yapmalıyım? Nesrin L./

Hanımlar öncelikle özür diliyorum, toplu cevap verdiğim için. Biliyorum, yaşadığınız acılara tek tek değinmeliydim. Ama benim tavrım, sizi aldatan bu sıradan, aynı kalıptan çıkma, ruhsuz varlıklar olan erkeklere... Ayrıca unutmasınlar ki onlar düz mantık bu işi yaparken, biz kadınların zekâları, duyguları çok daha hızlı ve pratiktir. Bilmem anlatabildim mi? Siz hanımefendilere gelince; hayatınızın bir yalan üzerine kurulduğunu düşünüp, bundan ölümüne keder duyabilirsiniz. Ama şu gerçeği göz ardı etmeyin; erkekler için aldatmak bir tür eylem sapmasıdır.

BOŞANMAK SON ÇARE!

Fazla derinliğine bir şey değil yani. Çoğunun da duygularla ilgisi yok. Olaya bu açıdan bakarsanız yaşadığınız çöküntünün üstesinden gelebilirsiniz ancak. Boşanmak en son çare olmalı. Evliliği korumak büyük mücadele gerektirebiliyor.