Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 6 Mart 2015

Uğursuz muyum?

İlk eşim patronumdu ve çok zengindi. Herkes parası için evlendi dedi. Hemen çocuğumuz oldu ama geçen yıl iflas etti. Bu arada üzerime iki ev aldı. Onları borç olarak istedi.
Vermedim ve boşandık. Altı ay önce biri girdi hayatıma, araba galerisi vardı onun da işleri iyi gitmiyor.
Ayrılmayı düşünüyorum ama aynı dedikodular başlayacak biliyorum.
Siz söylemeden ben diyeyim, ayağım uğursuz geliyor.
Ya da genç kızlığımda fakir diye terk ettiğim nişanlımın bedduası tutuyor. Moralim sıfır. Teselliye ihtiyacım var. Genç ve güzel bir kadın olarak üst düzey yaşamak hakkım değil mi?

S.U. CEVAP: Uğursuz muyum diye sormuşsunuz, hayır değilsiniz, sadece hangi nedenle bilinmez maddiyata fazla önem veriyorsunuz.
Yaşadıklarınız da bunun sonucu.
Belki de hayat size ders veriyor.
Aklıma takılan ise 'eşinize neden borç vermediniz acaba?' Bu konuda Derya Tuna'yı örnek vermek isterim hem size, hem sizin gibi düşünenlere. Derya, İbrahim Tatlıses'le henüz sanatçımızın imkanları olmadığı dönemlerde birlikteydi. Bir ara geçici bir sıkıntı yaşadı İbo.
Derya üzerindeki evi, arabasını, mücevherlerini hayat arkadaşının önüne koydu. Bu yüzden de İbo'nun gönlündeki yeri apayrıdır.

ANNEMDEN ŞÜPHELENİYORUM
Üç kız kardeşiz. Annem genç ve hala çok güzel. Haftanın bir iki günü evden gidiyor ve iki gün gelmiyor. Taksi durağındaki bir şoför annemin hakkında dedikodu yaydı. Ben iş yerimde kimsenin yüzüne bakamıyorum. En küçüğümüz sözlü, damadın ailesi duyarsa çok kötü olur. Annem ise hiçbir sorumuza cevap vermiyor. Telefonunu versem siz konuşur musunuz? Rumuz; Üç kız kardeş

S.U. CEVAP; Elbette konuşurum. Derdini paylaşır, yol gösteririm. Ama esas sorun nereye gittiği? Bunu öğrenmeniz gerekir önce. Aklınıza gelen şey olmayabilir. Örneğin maddi olarak durumunuz nasıl? Anladığım kadarıyla babanız ve yakın akrabanız yok. En kötüsü de evlatlar olarak bu kuşkuyla yaşamak. Tek çözüm ise ne yapıp edip annenizle konuşmalısınız.

ŞANTAJ YAPIYOR!
Eski erkek arkadaşım bizi öpüşürken cep telefonuyla çekmişti. Sildim dedi ama silmemiş. Şimdi beni tehdit ediyor, benimle de görüşeceksin yoksa herkese gösteririm diyor. Kocamı seviyorum, çok sessiz sakin, olgun biri ama kayın biraderim öyle değil, bildiğiniz ailenin delisi. Onun haberi olursa beni yaşatmaz. Çok korkuyorum ne yapayım?

S.U. CEVAP: Son karar senin ama asla bu eski sevgilinin aşağılık baskısına boyun eğme. Diğer yanda eşinin çok anlayışlı olduğunu belirtmişsin. Acaba onunla mı konuşsan? Ne de olsa evliliğinden önce yaşadığın bir beraberlik bu. Kayınbiraderini ise 'Ben onun kocasıyım, sen bu konudan uzak dur' diyerek ancak o ikna edebilir. Eski arkadaşın peşini bırakmazsa yapılacak şey emniyet güçlerine şikayet etmek...

ELİMDEN BİR KAZA ÇIKACAK
Lütfen ne adımı ne de yaşadığımız şehri yazın, eşim hemen anlar. Dört duvar arasında çile çekiyorum. İnternet olmasa kafayı yiyeceğim. Kocamın dostu var ve artık ne beni gözü görüyor ne 10 yaşındaki kızımızı. Bir tek kayınvalidemlerle görüşmeme izin var. Pazara bile göndermiyor. Ama sevgilisini koluna takıp her yere götürüyor. İş yerine gitmem yasak ama o kadın her gün kocamın ofisinde.
Boşan demeyin, denedim bu kez de kızımı göstermez biliyorum. Rumuz; Çaresiz

S.U. CEVAP: Hayır tabii ki boşanmayın ama böyle bir hayatı hak etmediğinizi de bilin.
Yapacağınız tek şey kocanızın ailesinden acil devreye girmelerini istemek. Bu adamın korktuğu, çekindiği, sözüne değer verdiği bir aile büyüğü mutlaka vardır. O kadından ayrılmadığı taktirde yuvanın dağılacağını, bu süreçte gelinlerinden yani sizden yana duracakların ve hatta torunlarını bizzat sizinle yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını oğullarına söylesinler.