Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 4 Mart 2015

Evlatlık alınmışım

Merhaba. 14 yaşındayım ve ailemin beni evlatlık aldığını öğrendim ama belli etmiyorum. Annem üç yıl önce tüp bebek yapmak istedi ve komşumuzla konuşmalarını duydum. Annemin kısır olduğunu öğrendim. Zaten teyzemin kızları da bana söylemişlerdi. Kavga ederdik, "Seni karakolda bulmuşlar" derlerdi.
Sormak istediğim, bildiğimi anneme söyleyeyim mi? Beni çok severler, onları üzmekten korkuyorum. Bir taraftan da gerçek ailemi merak ediyorum? Bana gülmeyin ama hayal kuruyorum: 'Ünlü bir artistin çocuğuymuşum!' Ne yapayım, söylesem daha mı iyi olur?
RUMUZ: BEYAZ GÜVERCİN

S.U. CEVAP: Bu durumu bildiğini hemen paylaş.
Dışlanmaktan korkuyorsun ama yanılıyorsun bence.
Seni kim doğurursa doğursun; büyüten, emek veren bugünkü ailen. Biyolojik anne-babanı bulmak istemen ise en doğal hakkın, bunu kimse engellememeli. İstersen önce annene söyle, biz de sana yardım edelim, Müge Anlı'ya çıkaralım...

Kaçalım diyor!
Selda Abla, 19 yaşındayım ve kocam da aynı yaşta. Ailem istemediği için köyümüzden kaçtık, İstanbul'a geldik ve evlendik. Bir göz odada oturuyoruz.
Eşim tamir işleri filan yapıyor ve çok kıskanç. Evden çıkmam yasak. Bir tek köylümüz olan bir aile var onlara gidip geliyoruz. Kaçmamıza yardım eden de zaten onlar. Üç aydır o insandan çok hoşlanıyorum. O da benden.
Dün ilk kez açıldı ve "Kaçalım mı?" diye sordu. Benden 18 yaş büyük. Karısına abla diyorum ve eskiden severdim, şimdi ölmesini isteyecek kadar nefret ediyorum. Galiba o da ilişkimizi öğrendi. Kocanı bırakma deme, yanıma yaklaşsa midem kalkıyor.
Bu çıkmazdan nasıl kurtulayım?
RUMUZ: SEVDALIM

S.U. CEVAP:
Yaşadığın bu durum tabiki yanlış. Boşanmanın da bir yolu yordamı var. Önce eşinle konuş ve ayrılın, henüz ortada çocuk yokken. Belli ki bu evliliği sürdüremeyeceksin. En önemlisi, sözünü ettiğin beyefendiyi aklından çıkarman. Daha sonra hayatına yön verebilirsin. Şu durumda, ileride seni çok utandıracak büyük bir hatanın da eşiğinden dönmüş olursun. Ve en önemlisi 19 yaşındasın, ne işin var elin evli adamıyla...

Beni ayıplamayın
Selda Hanım beni ayıplamayın ama mesleğime hiç yakışmayan bir yasak aşk yaşıyorum. Ben ortaöğretim öğretmeniyim. Ve meslektaşım bir hanıma aşık oldum.
Ve tahmin ettiğiniz gibi evliyim. Allahtan kendisi bekar.
Aklımdan geçen, eşimden ayrılıp onunla evlenmek ve mutlu bir yuva kurmak. Ben hiç mutlu olmadım Selda Hanım.
Hakkım değil mi? Eşimi bir tanısanız, bu güne kadar nasıl evli kaldığımıza şaşırıp kalırsınız?
RUMUZ: MASUMİYET

S.U. CEVAP: Öncelikle evlilik kurumunun (hele de çocuk varsa) devamı için tarafların son noktaya kadar çaba göstermelerinden yanayım. 'Boşanıyorum' demeden önce şu soruların samimiyetle cevaplanması gerekir: Evladınız varsa ve bu onu tahminlerin ötesinde bunalıma sürükleyecekse ve ayrılık sonrası eşiniz ve çocuklarınız maddi-manevi mağdur olacaksa? Karar sizin ama umarım bir gün "Ben gül gibi karımı, bu aşk için mi boşadım" demezsiniz.

Ben de tosladım
'Çocukken de çapkınmışım' desem, 'Hadi canım sen de' dersiniz. Taş olayım ki 10 yaşındayken üç kızı birden idare ederdim. Hepsi kendisine aşık olduğumu sanırdı. Can çıkar huy çıkmaz, bugün 17 yaşındayım ve okulun en hızlı adamıyım. Tek rakibim Kıvanç Tatlıtuğ dermişim. Pek o kadar değil ama yakışıklıyım be abla. Bir o kadar da kızlara karşı gaddarım.
Kafaya kimi taksam bugüne kadar elde ettim. Fakat biri beni perişan etti. Hiç yüz vermiyor, kasıntının teki ama fena aşık oldum. Şimdi senden taktik vermeni istiyorum. Ne yaparsam bu kız benim olur? Adımı ve okulumun adını da yaz ki bir taraftan da reklamım olsun Selda Abla...
RUMUZ: SÜRÜNÜYORUM

Taktik sana değil kıza
S.U. CEVAP:
Adını inadına yazmıyorum, beni ve bu köşeyi 'kötü emellerine' alet etmek istediğin için. Aslında sana cevap vermemek de var ama çok şekersin kıyamadım. Taktiği ise izninle sana değil, o kıza vereceğim. Aynen devam et güzelim, gerçekten sürüm sürüm süründür bu Jr. Çapkını. Hatta ona hayalet muamelesi yap, görünmez olsun. Emin ol dayanılmaz 'Tanrı' değil, sıradan bir fani olduğunu öğrenecektir. Şimdi hepinize soruyorum: Arkadaşlar siz ne ara ders çalışıyorsunuz acaba?