Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 28 Şubat 2015

Kampanyayı destekliyoruz

Sevgili TAKVİM okuyucuları... İşte size; mektuplarınızın sadece yayınlandığı değil, aynı zamanda sizlerle irtibat kuran ve dertlerinize çare olmaya çalışan bir köşe.

Merhaba,
ben 65 yaşında emekli eşiyim ve haliyle derdim aşk meşk değil. Size yazma nedenim, biraz kadın kadına dertleşmek ve gazetenizin başlattığı 'Emeklileri ev sahibi yapma' kampanyasına destek vermek. Gerçekten böyle bir imkan tanınacak mı? Mesela ben, 6 ay önce vefat eden eşimden bağlanan 950 TL ile hala kirada oturmaktayım. Hangi şartlarda yaşanabildiğini tahmin edersiniz.
Banka kredisiyle ev almak ise hayal ötesi. Nitekim 5 banka gezdim ve yaşımdan dolayı kredi vermediler. Sadece bir banka kefil istedi ve ancak 4 senelik ödeme planı çıkardı. Aylık 2.500 TL taksit ödemeniz anlamına geliyor. 'Emeklileri ev sahibi yapma' müjdenize gelince, geç de olsa bir ev sahibi olabilecek miyiz gerçekten?
Tabi uzun yaşayacağımızı varsayarak soruyorum bunu. Malum günden güne artan kira bedelleriyle 80 yaşında baş etmemiz biraz zor olacak... Sevgi ve selamlar. Nimet Sema Subaşı

S.U. YORUMLUYOR: Sema hanım, TAKVİM söylüyorsa doğrudur, bize inanın. Ama haberi dikkatli okuduysanız, müjdeyi verecek olan bizzat TOKİ. Diğer yanda Türkiye Emekliler Derneği TÜED de bu konunun hayata geçmesi için ısrarlı çalışmalarını sürdürüyor. Lütfen biraz daha sabır, unutmayın ve inanın gelecekte bizleri daha güzel günler bekliyor...

KIZLAR DA ISMARLASIN
Biz iki arkadaşız, başkaları tarafından çok önemsenmiyoruz ama derdimiz şu 'yemeği içmeği neden hep erkek ısmarlar' sorunsalı. Bir mekana gidiyoruz, sürekli bizim eller cepte. Olan var olmayan var. Aksi takdirde kızlar ikinci buluşmada terk ediyor. Formülü yok mudur? Siz oradan yazsanız da biraz da kızlar bize ısmarlasa. Ve bu adet artık tarihe karışsa... Rumuz/ Cebi delikler

S.U. YORUMLUYOR:
İlahi çocuklar beni gülümsettiniz ve yıllar öncesine götürdünüz. Bizim gençliğimizde de aynı sorun yaşanırdı. Masanın hesabı en 'kalantor' arkadaşlara kalırdı genelde.
Ama şöyle bir yöntem bulmuştum; garson masaya geldiğinde kızlara döner "Hadi hanımlar pamuk eller cebe" derdim. Böylece adisyon masadaki arkadaş sayısına bölünür ve adam başı eşit miktarda ödenirdi. Her ne kadar üç porsiyon kebabı götürenle, yarım tabak yemek yiyen cımbız kızın durumu pek kıyaslanamasa da... Ama yine de denemekte yarar var. Afiyet olsun.