Tarihi 20 Kasım 2017

NATO’nu da al git...

Yer: Norveç..
Konu: NATO tatbikatı...
İçerik: Mustafa Kemal Atatürk ve Recep Tayyip Erdoğan'ın resimleriyle "düşman" ilan etmek...
Delilik: Her şey..
Peki NATO-Türkiye ve Amerika'yı aynı cümle içinde kullanmak istersek ne deriz?
Türkiye ile Amerika 2 müttefik ülke ve NATO'da ABD'den sonra en büyük kara ordusuna sahip ülke Türkiye'dir! Peki sözde müttefikimiz ve 2. en büyük üye olduğumuz topluluk olan NATO'da bize karşı yapılan bu hadsizliği anlamak ve adlandırmak için ne diyeceğiz?
Elbette HATA demeyeceğiz.
O kadar da safdillik olmaz!
Bile isteye ve kasıtlı yapılmış, tasarlanmış bir TEZGAH tabii ki bu. Tuzak kuruyorlar Türkiye'ye.. NATO'dan çıkalım diye. Ama biz bu tuzağa düşer miyiz? Elbette HAYIR. Gerekli tepkimizi koyduk, onlar en üst düzeyde PARDON dediler.
Konu "şimdilik" kapandı ama "Çivi çıkar yeri kalır" demiş bizim atalarımız. Onlara bu çivileri ya yutturacağız ya da o çivileri yeri geldiğinde kullanacağız. Çünkü Türkiye'yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız. Çiviler de 1 değil, 2 değil, 3 değil, kaçıncı kez çıktı ama yerleri kalıyor ve Türkiye'nin ve Türk halkının büyüklüğünü ve dirayetini ve kararlılığını her gördüklerinde bu şer odaklarının canı biraz daha sıkılıyor. Ama kusura bakmasınlar; onların canını hep sıkacağız...

​DEVLETTE TOPUK SESLERİ
Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı'na Prof. Dr. Huriye Martı'nın atanmasının sıradan bir anlamı yok. Zaman zaman aldığı kararlarla tartışılan Diyanet'in, bundan sonra toplumun hassas olduğu konularda sadece erkek bakış açısına teslim olmayacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle atılan bu adım 81 ilin tümünde müftü yardımcılarından birine mutlaka kadın atanmasıyla devam edecek. Hükümetin, devletin her kademesinde kadın idarecilere yer vermesi önemli bir adımdır ve genişleyerek devam etmesi çok ama çok faydalı olacaktır.

YARIM PORSİYON DİYET
Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, genç ve dinç kalmanın yolunu bulmuş; o da tıpkı eski Tarım Bakanı şimdi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker gibi her şeyi yiyor ama her şeyden yarım porsiyon yiyor. Böylelikle hem canının her istediğini yiyebiliyor hem de zayıf ve fit kalabiliyor. Aynı zamanda tabağında yemek bırakmayarak israf da etmemiş oluyor. Ne dersiniz?
Diyetisyenlerde binlerce lira ödeyerek sunulan listeler mi daha ekonomik yoksa eski ve yeni bakanların buldukları bu formül mü?




Şanlıurfa'da Hz. İbrahim'in mağarasının girişinde yazan yazıdır


BU MİLLET NEDEN ASLA BÖLÜNMEZ BİLİYOR MUSUNUZ?
Hafta sonu Kanal Urfa'nın geleneksel olarak 6 yıldır düzenlediği ödül töreninde ATV adına ödülümüzü almak için Şanlıurfa'daydık. Başarılı olduğu kadar kendine has üslubu ile Urfa'nın en sevilen isimlerinden Kanal Urfa'nın sahibi İbrahim Toru'nun ev sahipliğinde ve her anlamda samimi ve hakiki insanlarla muhteşem bir Urfa gördük. Peygamberler şehri Şanlıurfa'ya has 9 bin yıllık tarihine bir kez daha yakından tanıklık ettik, Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal alanda yaptığı özellikle engelliler için yaşam merkezinde o muhteşem gençlerle olduk ve elbette Harran, Balıklıgöl gibi turistik gezilerimizi de yaptık ve güzel ülkem, canım milletim, tüm şehit ve gazilerimiz için de dua ettik. Esnafından alışveriş yaparken siz ilk defa gören ve belki de bir daha hiç görmeyeceğini bile bile paranız çıkışmayınca kibarca "Bir dahaki gelişinde verirsin abla" diyecek kadar gönlü zengin ve herkesle barışık bu insanlarla geçirdiğim 24 saatin ardından bir kez daha gururla gördüm ki; bu milleti asla ve asla BÖLEMEZLER...

​GÜNÜN SÖZÜ
"Unutkanlık bir özgürlük biçimidir" (Halil Cibran) (Genel Müdür olduğu dönemde SSK'yı 42 milyar TL zarara uğrattığını unutan! CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na...)