Tarihi 13 Aralık 2012

Uğur Mumcu cinayeti ve ortadaki sorular

Dün CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Eşref Erdem'in açıklamalarından bahsettik... O açıklamalara bugün de devam ediyoruz...
Cinayetin arkasında derin bir yapılanmanın söz konusu olduğunu iddia eden Eşref Erdem, hazırladıkları raporun tek eksiğinin bu derin yapılanmadan fazla söz edilmemesi olduğunu belirtiyor.
Erdem, 'Emniyet'in soruşturma tutanaklarıyla ilgili tahrifat yapıldığı' iddiasıyla ilgili soruya ise tahrifatı doğrulayarak, bu durumun derin odaklara işaret ettiği cevabını veriyor. Erdem, "Bunların aydınlatılması gerekiyor." değerlendirmesini yapıyor.
Mumcu cinayetinin üstüne gidilmesi gerektiğini ifade eden Erdem, şöyle devam ediyor: "Cinayetin arkasındaki derin yapılanma mutlaka ortaya çıkarılmalıdır.
Türkiye'nin geçmişiyle yüzleşip bu karanlık tabloyu aydınlatması gerekiyor. Tabii sadece Mumcu değil, Türkiye'deki bütün faili meçhuller mutlaka ortaya çıkarılmalıdır."
Eski bir savcı olan Gültekin Avcı da geçenlerde Mumcu cinayetiyle ilgili garip durumları tek tek sıralıyordu...

ART ARDA GELEN ÖLÜMLER

E. Asb. Muharrem Tunç'a göre,
"Mumcu, Talabani'ye verilmek üzere hazırlanan 100 bin silahın PKK'ya satılması ile ilgili dosyayı ele geçirdi.
Bu dosyayı Mumcu'ya E. Albay Dursun Coşkun Kıvrak verdi.
Mumcu'nun ölümünden sonra bu dosya ortadan kayboldu."
Soruşturulmadı.
Mumcu, MİT'in Öcalan hakkında Sıkıyönetim Mahkemesi'ne göndermiş olabileceği, "Bizim mensubumuzdur" şeklindeki bir belgenin peşindeydi.
Hâlâ savcıların ilgisini bekleyen en temel konulardır bunlar.
Ve Mumcu operasyonuyla ilgili gerçeklere ışık tutabilecek önemli simalar bir bir öldürüldü.
* Tevfik Ağansoy, "Çakıcı benden korksun, Mumcu cinayeti dahil her şeyi anlatacağım" dedi. Çakıcı'nın adamlarınca öldürüldü.
* Mumcu dosyasını alan savcı Kemal Ayhan, Haziran 1995'te ölü bulundu.
* Mumcu'yu öldürdüğü öne sürülen Velid Hüseyin, yetkililerin sınır dışı edildiğini söylemesine rağmen, Silopi'de zehirlenme sonucu ölü bulundu.
* Devletin ülkücüleri kullanmasını eleştiren JGK. Org. Eşref Bitlis, Mumcu öldürüldükten 24 gün sonra 17 Şubat 1993'te "Zamanı gelince konuşurum" dedi. Ama Bitlis, şüpheli bir uçak kazasında öldü.
* İst. Astsubay Hüseyin Oğuz'un "Mumcu cinayetinin planlayıcıları arasında" dediği Cem Ersever öldürüldü.
* Umut Davası'nda yargılanan Muzaffer Dağdeviren, tahliye olduktan hemen sonra, 22 Eylül 2005'te Fatih'te öldürüldü. Dağdeviren'in, Kürşat Yılmaz ve Haluk Kırcı'nın oluşturduğu çetenin üyesi olduğu anlaşıldı.
Avcı çok haklı... Muammer Aksoy, Mumcu, Üçok, Emeç, Madımak, Turan Dursun operasyonları ancak ve ancak Ergenekon ağırlığında/ciddiyetinde bir özel soruşturma ekibinin kararlı ve cesaretli operasyonlarıyla çözülebilir...