ÜNAL ÖZÜAK

ÜNAL ÖZÜAK

ozuak@hotmail.com
Tarihi 17 Şubat 2011

'Ne Hacet'tepe!!

Yok böyle bir şey!.. Ligde oynanan İstanbul Üniversitesi karşılaşmasının ardından kura sonucu doping testine giren dünyanın sayılı kadın basketbolcusu Diana Taurasi'ye testler sonucunda hem A hem de B idrar numunelerinde "Modafinil Metabolin" maddesi bulundu diyerek müsabakalardan men cezası verilmişti... Fakat dün Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi sporcunun teknik savunmasını inceleyip "PARDON" diyerek Analiz Sertifikalarını geri çekmiş.
Türkiye Basketbol Federasyonu da Fenerbahçe Kadın Takımı'nın sözleşmesini feshettiği Diana Taurasi'nin tedbirini kaldırdı.
Asla doping yapmadığını belirten ABD'li 28 yaşındaki yıldız oyuncu ceza alırken, Fenerbahçe ile yolları ayrılmış ve ülkesine dönmüştü. Ona yapılan haksızlığa dayanamayan eşi(!) Penny Taylor da peşi sıra terketti ülkeyi.
Peki bu kocaman ayıp nasıl temizlenecek?
Benzeri hatalarından WADA Türkiye sertifikası geri alındığı söylenen Hacettepe Üniversitesi Türkiye Doping Kontrol Merkezi'nin önceki ve bundan sonraki tüm analizleri bu vurdumduymazlık süzgeçinde irdelenecektir artık ama Fenerbahçe'nin kaybolan haklarını kim telafi edecek?.
Çok hassas bu konuda "ne hacet bu tepeye" de dedirttiler ya yazıklar olsun.