ÜNAL ÖZÜAK

ÜNAL ÖZÜAK

ozuak@hotmail.com
Tarihi 27 Aralık 2010

Dut yemiş Aziz Bülbül!

Dünya yıldızı artık bizimle diye yere göğe koyamadığımız Diana Taurasi'nin Modafinil maddesi olayı patlayınca, Almodovar'ın ünlü Hable con ella (Konuş onunla) filmi aklıma geldi. Sus pus kesilen Aziz Yıldırım'a "konuş bizimle azizim" demek geçti içimden. Öyle yaa.. Geçen sene bir yıl ceza alan Efes Pilsen'in Kerem Gönlüm'ün WADA'nın yasaklı maddelerinden "cathene" kullandığından aldığı ceza Aziz Beyi kesmemiş "Aslında 2 oyuncudan numune alındı oysa ki o maçta tüm oyuncular bir başkaydılar.. Efes Pilsen toplu doping suçundan küme düşürülmelidir" diye ortalığı ayağa kaldırmıştı..

Peki şimdi neden konuşmuyor Başkan? Sakın mübarek ağzını açarsa yine başının derde girmesinden korkuyor olmasın? Malumunuz Fenerbahçe-Sivasspor maçının devre arasında, hakem odasına inerek Yunus Yıldırım'a yönetiminden dolayı demediğini bırakmadı. Hakem raporuna yansıyan: "Maçın içine s...
Utanmıyor musun?.. Müsabakanın anasını ..... Penaltılarımızı vermedin.
Her maçta Fenerbahçe'yi yakıyorsunuz.
Başka takımlara gelince kolay kolay penaltı veriyorsunuz, bize gelince penaltıları atlıyorsunuz. Size her türlü desteğim haram olsun. Artık desteğimi çekiyorum" dediğinden yine ceza aldı asabi Başkan..
İnsanın "Öyle Başkanlar vardı ki zaten yoktular" diyesi geliyor..
Küfür potayı kırar. Fenerbahçe Başkanına yakışan şekilde konuşmayı becerecekse doping konusunda "şimdi konuşsun veya ebediyen sussun..."
Peki ya "uyanık Taurasi"ye ne demeli...

Güzel güzel oynar, ESPN dergisine cüretkar pozlar verirken ne kalkarsın bu işlere.. İstanbul Üniversitesi maçı sonrası yapılan doping testi sonucu Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı oyuncusu Diana Taurasi'nin alınan idrar örneğinde WADA'nın yasaklı uyarıcı maddeler listesinde yer alan Modafinil'e rastlandı..
Resmi tarifiyle "Modafinil uyku halini azaltan ve uyanıklık halini (uykusuzluğu) destekleyen, ayık kalmaya yardımcı olan bir ilaç.."
Modafinil'in uyanıklık sağlayıcı etkisini kesin olarak nasıl oluşturduğu bilinmemekle birlikte vücuttaki bazı kimyasalları etkileyerek çalıştığı düşünülmekte.
Söz konusu madde, genel olarak günün herhangi bir saatinde ortaya çıkan önüne geçilmez derecede güçlü uyuma gereksinimi ile belirgin hastalık (narkolepsi), neden kaynaklandığı bilinmeyen aşırı uyuma durumu, vardiyalı çalışma kaynaklı uyku bozuklukları, uyku sırasında hava yollarının tıkanmasına veya solunum kaslarının yetersizliği ve benzeri rahatsızlıklarda da kullanılmakta. Buz gibi doping yani..
Sezen'in şarkısında ki gibi "masum değiliz hiçbirimiz"..
O zaman ne yapacaksın? Önce kendi tencerenin dibine bakacaksın.
Hele aldığın raporlar da çürükse her oltaya sazan gibi atlamayacaksın..