ÜNAL ÖZÜAK

ÜNAL ÖZÜAK

ozuak@hotmail.com
Tarihi 11 Ağustos 2010

Paşa'dan saat aldık

Balkan Şampiyonluğu altın madalyası boynumuzda maç akşamı takım halinde Sofya Vitoşa Otele gittik. Kravatsız takımı içeri almak istemeyen Bulgar kavasın sülalesinin Osmanlılarla ilişkisini rahmetli Osman (Solakoğlu) ağabey onun dilinde veciz bir şekilde anlatıp Efe (Aydan) de adamı pul gibi asansöre yapıştırdıktan sonra roof'da Ülkemizin en derin temsilcileri (!) Bekir Çelenk ve arkadaşlarına kavuştuk. Oraların tam sahibiydiler.

KIS KIS GÜLMÜŞTÜK!
Müthiş bir ağırlama yaptılar bize. Kaçakçılık baronlarının zengin ağırlamasının ardından yurda döner dönmez apar topar 12 Eylül'ün Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in huzuruna çıkarıldık. Ülkenin yüzakı Milli Takıma Kenan Paşa kaçakçıların el konan krom çakma kol saatlerinden hediye ettiğinde rahmetli Aydan (Siyavuş) ile göz göze gelip kıs kıs gülmüştük.

MÜTHİŞ KARŞILAMA
Şampiyonadan Atina üzerinden dönerken ve de Yeşilköy Havaalanı'nda (adı öyleydi o zaman) binlerce kişi kutlamak üzere bizi beklerken, sevgili mutemetimiz Erol saati ve biletleri karıştırınca THY İstanbul uçağı gözlerimizin önünde uçtu gitti. Ertesi günü uçmak üzere havaalanı otellerinden birine aldılar takımı.
YUNAN BAKANIN JESTİ!

İstanbul'da duruma muttali olan Osman ağabey basın mensupları arasından ettiği telefonda bana "Ünal bak görüyormusun şu sporcu dostluğunun etkisini Yunan Spor Bakanı, onları yenerek Balkan Şampiyonu olduğumuz halde, ölümü görün bırakmam bu akşam benim misafirimsiniz diye sizi akşam yemeğine alıyor değil mi?" diyerek kapattı telefonu.
Bu senaryoya TRT Atina Muhabiri kıvırcık Reha (Muhtar) da bozmayarak yol verince. İlk defa burda yazdığım, basınımızca sitayişle bahsedilen, tarihi sanal ağırlamasını yaptı bize Yunanlı Bakan.

DEMİREL ÖĞRENCİMDİ
O yıllarda TBF (Turgay Bey Federasyonu) Başkanı Demirel benim İstanbul Bankası Yenişehir takımımda oyuncumdu. 80'lerin başında Milli takım Doğan Hakyemez başta olmak üzere pek çok oyuncuyla yollarını ayırılıp rüya takım Aydan Siyavuş-Ünal Özüak ikilisine verilince Turgay aday kadroya girdi.