Tarihi 15 Ocak 2018

Sanat dünyasından iş hayatına…

Dünyaca ünlü model ve sanatçılar, kendi markalarına yatırım yaparak milyar dolarlık perakende devleri yarattı. Birbirinden ünlü Türk isimler de kendi markalarını yaratıp yeni kazanç kapısı açtı.
Perakendeye yatırım yapan dünyaca ünlü isimler, sektörün onlarca yıllık dev markalarıyla yarışır hale geldi.
Top modellerden oyunculara ve şarkıcılara kadar farklı alanlarda üne kavuşan yıldızlar, markalaşma yatırımını ihmal etmedi.
Bazıları kendi isimlerini marka yaptı; bazılarıysa sil baştan yeni markalar yarattı. Yıllar içinde yapılan yatırımlar meyvelerini verdi ve ünlüler perakendeden de milyar dolarlar kazanmaya başladı. Bu isimlerden bazıları şunlar:
Pop şarkıcısı ve oyuncu Jessica Simpson, The Jessica Simpson Collect markasıyla giyimden ayakkabıya 30 kategoride faaliyet gösteriyor.
Hilton Otelleri'nin veliahtı, oyuncu, şarkıcı ve DJ olarak karşımıza çıkan Paris Hilton da kendi ismini taşıyan hazır giyim markasıyla ve adına çıkardığı parfümle perakende sektöründe varlığını gösteriyor.
Lady Gaga'dan Britney Spears'a, Jennifer Lopez'den Kylie Minogue'a kadar pek çok isim de kendi parfüm koleksiyonunu yaratıyor.
Bunu Türkiye'de de başaran isimler var. Bunun ilk başarılı örneği Hülya Avşar. Kendi adına Türkiye'de başlı başına bir marka olan Hülya Avşar; parfüm, iç çamaşırı ve tişört tasarladığı 'By H' markasıyla 2002 yılından bu yana öne çıkıyor.
Manken Tülin Şahin, kariyerini iş kadını olarak sürdürüyor. Tuliss markasıyla; kozmetikten modaya, modadan mutfağa kadar pek çok alanda tasarımlarını ve güzellik sırlarını paylaşıyor. Özellikle tasarladığı düşük kalorili tatlılar kadınların ilgisini çekmiyor değil… Özge Ulusoy, giyim sektöründe kendi adına kotlar tasarlayıp satıyor.
Kerimcan Durmaz ve İvana Sert ise şimdilerde kendi adlarını verdikleri ruj markalarını satışa çıkardılar.

ALİŞAN'IN MUTLULUĞU
Aşk; aramakla, peşinden koşmakla olmuyor. Aşk, aniden kapınızı çalıyor.
Bence Alişan için de aynısı oldu. Aşk peşinde koşarken beklemediği bir anda kapısını çaldı. Alişan şu sıralar aynı dizide rol aldığı oyuncu Buse Varol ile birlikte.
Alişan'ı yıllardır tanırım. Çok eğlenceli, keyifli bir adamdır. Ama siz onun bu yanını çok görmezsiniz.
Buse Varol, Alişan'ın bu yönlerini ortaya çıkardı. İkisinin sosyal medyadaki videolarına bayılıyorum.
İkilinin şarkısı da Yıldız Tilbe'nin 'Ummadığım Anda' adlı parçası...
Şarkının sözleri ise şöyle: "Ben düşerken yükseklerden uçurumlara / Aşkın tuttu ellerimden ummadığım anda / Şimdi senle hayat rüya, düşlerim gerçek / Sanki ben hiç yaşamadım seni tanıyana dek." Şarkıda geçen "Sanki ben hiç yaşamadım seni tanıyana dek" cümlesi bence her şeyin özeti.
Dedim ya yakından gördüm; Alişan'ın gözünün içi gülüyor.
Allah tamamına erdirsin.
***
GEÇMİŞ OLSUN ERKAN PETEKKAYA
ERKAN petekkaya Erkan Petekkaya, Türkiye'de oyunculuğunu beğendiğim isimlerin başında gelir. Bir o kadar da kendine iyi davranmayanlar listemin başındadır.
Kendisini hiç tanımam; sadece bazen aynı ortamlarda karşılaşırız. Ama gözlemlediğim ve bana geçen hissiyat o.
Ayağını kırmıştı. Ayağı kırıldıktan sonra iyileşme sürecinde setlerden uzak kaldı. Ardından böbrek taşı şikayetiyle tekrar hastaneye yattığını duymuştum.
Şimdilerde sağlığına kavuşmuş ve her şey yolundaymış.
Hatta yeni yılı hastanede karşıladığı haberlerini duymuştuk. Bu haberleri kendi ağzından yalanladığını da öğrendim.