Tarihi 17 Eylül 2017

Ne yollardan geçti Sedat Doğan…

Sanırım 14 yıldır tanıyorum kendisini. En yakın arkadaşlarımdan birinin eski eşiydi.
Çok üzdü zamanında arkadaşımı ve ailesini.
Aklı hiç benim, sizin ya da etrafımızdakiler gibi çalışmıyordu. Herkesten farklı çalışan bir aklı vardı. İlk tanıdığımda bir butikte çalışıyordu. Sonra kendine bir butik açmaya karar verdi. Onun ardından styling yapmaya karar verdi. Onun ardından da fotoğrafçı, yine onun ardından da klip yönetmeni oldu.
Benim gözlemim hep farklı bir hayat yaşama derdindeydi. İlgi onun üzerinde olsun, herkes onu sevsin, dikkat çeksin istiyordu...
Benim arkadaşım çok ama çok fedakarlık yaptı onun için… Hepimiz de arkadaşım mutlu olsun o üzülmesin diye Sedat Doğan'ı sevdik… Sonra ilişkileri dayanılmaz bir hale gelince hepimiz arkadaşıma "Bu adamı ne olur bırak" dedik. Ve arka arkaya söylediği yalanlarla ilişkileri bitti. O dönemde o kadar çok şey yaşandı ki; zamanı gelince anlatmak isterse zaten kendisi anlatır...
Ve boşandılar… Boşanma ardından Işın Karaca ile beraber olmaya başladı Sedat Doğan… Bu ilişkisinde de çok üzdü Işın Karaca'yı. Ve ayrılık kolay olmadı Işın Karaca için... Çünkü Sedat Doğan'dan hamileydi, bir çocuk bekliyordu. Evlendiler. Dünya şekeri bir kız çocukları oldu.
Bence Işın Karaca da dayanamadı bu duruma ve ufak bir kız çocuğu olmasına rağmen ayrılık kararı aldı.
Işın Karaca ile de istediği hayata devam etti.
Ünlülere yakın oldu. Ama onun istediği hayata para dayanması mümkün değildi.
Vazgeçmedi o istediği lüks hayatı yaşamaktan Sedat Doğan.
Hal böyle olunca yavaş yavaş elinde olan ne varsa kaybetmeye başladı.
Demet Akalın sosyal medyadan duyurdu neler olduğunu. Size benim başıma geleni de anlatayım.
Yakın arkadaşlarımdan Ayşe Yıldız aradı bir öğle saatinde beni. O zaman sekizinci kitabım 'Kapıda Aşk Var' daha yeni çıkmıştı.
Ayşe bana telefon açıp, "Özgür kitapları Sedat getirmiş. Ödemesini yaptım ama trafik çok sanırım yukarı çıkaramadı.
Telefonunu verde ben birini yollatıp aşağıdan aldırayım" dedi. "Sedat kim?" deyince de "Sedat Doğan. Işın Karaca'nın kocası" dedi. "Benim hiç haberim yok. Ne oldu?" dedim. "Sedat, senin kitap yolladığını ve 500 TL tuttuğunu söyledi" dedi. Benim böyle bir konudan haberim yoktu ve yarım saat sonra Demet Akalın sosyal medyasından başına geleni duyurdu. Ayşe'den çıktıktan sonra Demet Akalın'ın bankacısına gitmiş, oradan da başka bir yere.
Ardından bir fotoğrafçı ağabeyimiz Sedat Doğan'ın bir çekim için elindeki malzemeleri "Çok zor durumdayım. Bir çekim yapıp sana ödemesini yapacağım" diyerek elindeki malzemeleri kiraladağını ancak ortadan yok olduğunu duyurdu.
Her şey bundan sonra sarpa sardı...
Aklınıza kim geliyorsa Sedat Doğan ile ilgili buna benzer diyaloglarını anlatmaya başladı.
Bu olaylar duyulunca Sedat Doğan tamamen ortadan kayboldu. Kimse ne yapıp ettiğini tam bilmiyordu. Son bu olaylar duyulana kadar.
Ben Sedat Doğan'a üzülüyorum… Ama en çok kızı için üzülüyorum. Teknoloji çağında yaşıyoruz tüm olan bu olaylar yıllarca karşısına çıkacak. Ama ona öyle bir adam altın kalpli bir adam ağabeylik yapıyor ki... Işın Karaca'nın yeni eşi Tuğrul Odabaş… O minik kızı çok güzel sarıp sarmalıyor.
Işın Karaca tüm yaşananları "Kızım, büyüyünce bu haberleri görüp psikolojisi bozulacak diye üzülüyorum.
O görmesin diye televizyon ve bilgisayar açmıyoruz. Okula da göndermedik.
Konuyu eşim Tuğrul konuştu. Onu çok seviyor. Ben bir anneyim ve duygularım ağır basıyor. Sedat, O'nun sadece biyolojik babası. Türkiye'de uçan kuşa borcu vardı ve bir sürü olaya karıştı.
Brezilya kendi tercihiydi. Her zaman iyi ve sağlıklı olmasını isterim" diye anlatmış.
Allah hep güzel günler göstersin. O minik güzelliği de kötülüklerden korusun Allah'ım.