Tarihi 29 Ağustos 2017

Adımlara dikkat!

Yakın arkadaşım Dr. Astrolog Şenay Devi Yangel, geçtiğimiz günlerde bana 'Gökyüzü Yalan Söylemez' diye bir makalesini yolladı.
Kova ve Aslan burçlarında gerçekleşen Ay ve Güneş tutulmaları ile güçlü etkili enerjileri barındıran bir Ağustos bizleri karşıladı. Astrolojide Ay ve Güneş tutulmaları asırlardır önemle izlenmiş ve kayıt altına alınmıştır.
Bu tutulmaların birey ve toplumsal olarak bize en önemli mesajı şu: Daha iyi bir insan olmak için kendimize öz eleştiride bulunmalıyız. Alışkanlıklarımızdan, bağımlılıklarımızdan ve çocukluk yıllarından gelen benimsediğimiz çaresizliğimizde ve özgüvensizliklerimizden uzaklaşmamız gereken enerjilerle karşı karşıyayız.
Yangel, makalesinde bu tutulmalardan sanat dünyasının da çok etkileneceğini yazmış. Ayrılıklar, skandallar, bitişler ve başlangıçlar… Son günlerde magazin dünyasında yaşananlara bakınca gerçekten gökyüzü yalan söylemiyor.
Şenay Yangel, her Güneş ve Ay tutulmasının etkisinin 6 ila 12 ay boyunca yaşamlarımızda sürdüreceğini üstün basa basa söylüyor. Bu yüzden atacağınız her adıma dikkat edin.

***
EĞLENCENİN KIŞ ADRESİ
Karaköy, İstanbul'un son yıllarda en popüler semtlerinden biri… Ne yalan söyleyeyim, ben burayı çok sevememiştim.
Karaköy'e toplasanız 3 yılda 10 defa gitmemişimdir. Bir aydır ise Karaköy'den çıkmaz oldum.
İşletmeciliğini Özgür Akman'ın yaptığı Mon Ange Karaköy, yeni favori mekanım. Hafta sonu davetler, DJ performansları ve partileriyle misafirlerini ağırlıyorlar.
Akşam yemeği ile başlayan, gecenin ilerleyen saatlerinde DJ performanslarıyla eğlencenin katlandığı bu mekanda birçok ünlü isimi görmeniz mümkün. Mekanın müziklerine de bayılıyorum… Yazın bu sıcağında klima sistemi ve iyi servisiyle müşterileri mekana sokmalarından belli; Mon Ange Karaköy, bence bu kışın en popüler mekanı olmaya aday.

***
HIRSIZA DAVETİYE ÇIKARMA
Geçenlerde bir yazı okudum. Farkında olmadan öyle şeyler yapıyoruz ki bir kez daha anladım.
Yapmadıklarımızı yapıyor gibi göstermeyi çok seviyoruz. Bir de lüksü göstermeye bayılıyoruz. Bunları yaparken çıkacak sonuçlardan ise habersiziz.
Hele de tatile veya iş gezisine giderken uçak biletlerini paylaşmaya bayılıyoruz.
Uçak yolculukları öncesi sosyal medyadan paylaşılan biniş kartı üzerindeki bilgilerle kimlik detaylarına ulaşılabileceği söyleniyor. Uçuş kartında bilet numarası var; ayrıca barkod ortada...
Kötü niyetli olanlar, bu detaylardan yola çıkıp çok kısa sürede kimlik bilgilerinize ulaşabiliyorlarmış. Bir sonraki adım bileti aldığınız kredi kartı bilgileriniz… Ya biriktirdiğiniz miller? "Bugüne kadar topladığınız miller, başkası tarafından kullanılıp bilete çevrilebilir" diyerek insanları dikkatli olmaları konusunda uyaralım.

***
SAHNEDEN BEYAZPERDEYE
İrem Derici, yepyeni bir projeyle sevenlerinin karşısına çıkıyor. Şarkılarıyla milyonların kalbini fetheden Derici, televizyon sunuculuğunda da başarısını gösterdikten sonra şimdi de kendini sinemada ispatlayacak.
Ünlü şarkıcı, ilk defa bir sinema filminde oynadı. 'Bekar Bekir' adlı filmde kendisi olarak kamera karşısına geçen popçu, o eğlenceli haliyle ve enerjisiyle yine adından söz ettirecek.
Yönetmenliğini Serdar Işık'ın yaptığı komedi filminin çekimleri 4 ay önce tamamlanmıştı. Bektaş Erdoğan tarafından canlandırılan Bekar Bekir'in gerçek aşkı bulma macerasına kılavuzluk eden İrem Derici, aşk şarkılarını söylemedeki başarısını eminim sinema filminde de gösterecek.