Tarihi 17 Temmuz 2017

Ey aşk sen nelere kadirsin…

Ses bir iki… Ses bir iki… Adriana Lima ve Metin Hara aşkına yakinen şahitlik eden biri olarak anlatmak istedim tüm gözlemlerimi size...
Ne yaşıyorlar, neler olup bitiyor, ilişkileri reklam mı hepsine saatlerce şahitlik ettim.
Size doğrularını anlatacağım.
Öncelikle ben hangi tarafı tanıyorum, onu anlatayım. Ben Metin Hara'yı tanıyorum. Nereden mi tanıyorum? Deniz Seki'nin cezaevine girdiği dönem kitabı 'Yol'u okumaya başlamıştım. Kitaptan çok etkilenmiştim ve Deniz Seki'ye ilk görüş gününe gittiğimde o kitabı hediye götürmüştüm. Sonra o kitabı Deniz Seki de okudu ve çok etkilendi. Bir gün Metin Hara, seminer için Bakırköy Kadın Cezaevi'ne geldiğinde Deniz Seki ile tanıştı. Ve bizim de diyaloğumuz böylece ilerledi.
Deniz Seki tahliye oldu ve biz Metin Hara ile daha sık görüşmeye başladık.
Onun kalbini daha yakından tanıma fırsatım oldu.
Metin, parayla pulla işi olmayan bir adam. Onun için en değerli şey annesi, babası ve insanlar… Düşünün 10 yıldır aynı arabaya binen bir adamdan bahsediyoruz.
Çocuklara sevdalı bir adamdan bahsediyoruz.
Herkesin yaşamak istediği bir hayali vardır ya o da hayaller kurmuş, hayallerinin bir kısmını gerçekleştirmiş daha da gerçekleştireceği birçok şey var.
Kitapları okunuyor… Kitaplarının yurt dışında yayınlanması için çaba harcıyor. Bir sırt çantasıyla kimlerin kapılarında kitabını okusun diye beklediğini röportajlarda çok şeker anlatıyor.
Ve çoğu erkek gibi bir de beğendiği bir kadın var; Adriana Lima… Çünkü onu kendine çok benzetiyor. O vejetaryen, Adriana Lima da vejetaryen.
O doğayı, çocukları, hayvanları çok seviyor;
Adriana Lima da aynı onun gibi...
İlgilendikleri konular aynı.
Hep Adriana Lima da kitaplarını okusun isterken bir organizasyonda bir araya geliyorlar ve kendisine içinde bir not ile kitabını hediye ediyor.
O not Adriana Lima'nın kalbine dokunuyor. Sonrasında telefon mesajları… Mesajlarda şiirler, güzel sözler… Herkesin hayran olduğu Adriana Lima'nın duymak istediği sözleri Metin Hara söylüyor. Ve tatil için "Metin Hara mı gitsin, o mu gelsin?" derken onun Türkiye'ye gelmesine karar veriyorlar. Tüm organizasyonu Metin Hara yapıyor.
Ve sonrasını zaten biliyoruz.
İkilinin ilişkisi için reklam dendi. Yahu Metin Hara, Adriana Lima ile reklam yapsa Lima'nın bu paraya ihtiyacı mı var?
"Haydi var" diyelim. Ancak reklam için bir insan böyle öpüşür mü?
Bu kadar uzun süreli Adriana Lima'lı reklam için Metin Hara'nın ya da ona yatırım yapacak kişinin harcayacağı parayı düşünün… Lütfen bana inanın, ben saatlerce onlarla zaman geçirdim. Adriana Lima bir an olsun Metin Hara'nın elini bırakmadı. Gözünü bir an olsun gözünden ayırmadı.
Adriana Lima, Metin Hara'da ne bulmuş biliyor musunuz? Gerçek olanı; sevgiyi… İkili, bir akşam Ege yöresine ait mezeleri ve yeşillikler yemek için bir balıkçıya gitti.
"Ahtapot yediler" diye yazdılar. Yahu ikisi de vejetaryen. Ve ahtapot canlı canlı öldürülüyor, vura vura yiyebilirler mi? Bu sadece ufak bir örnek.
Metin Hara'nın kendine yetecek kadar, tatile yurt dışına gidecek kadar parası var.
Bunu düşünüyorsunuz değil mi? İstediği yere gidip Adriana Lima ile beraber yurt dışında tatil yapabilir. Lima Türkiye'ye gelmek istediği için tercihi Bodrum'dan yana oldu.
İkilinin aşkı dünya basınında yer aldı. Dolayısıyla Türkiye ve Bodrum konuşuldu. Halen de konuşulmaya devam ediyor. Türkiye'de olduğu kadar yurt dışında da bu aşkın yankıları sürüyor. Metin Hara'nın aşk yaşadığı kadını hatırlatırım; dünyaca ünlü model Adriana Lima.
Adriana Lima'nın çoğu arkadaşı arayıp "Biz de gelelim mi oraya?" diye sormuşlar. "Güvenli bir yer mi, emin misin?" diye soran birçok arkadaşı olmuş.
Verdiği cevap beni çok mutlu etti: "Her şey çok güzel vakit kaybetmeden gelin." Bunları kısaca anlattım, daha çok şey anlatabilirim. Olmazsa aklıma geldikçe yazarım.
Kısacası ortada çok güzel bir aşk var.
Darısı bana ve benim gibi aşkı bekleyenlerin başına...