Tarihi 25 Nisan 2017

İlk adımı sen at

Son 5 yıldır yazın gelişinin habercisi benim için Cornetto reklam müziğinin dönmeye başlamasıdır. Bu yıl da şahane bir reklam müziğiyle 'yaza merhaba' dediler. Reklam müziği diyorum; ama Cornetto aslında son 5 yılın yaza damga vuran şarkılarından birinin ilham kaynağı...
Her yıl reklamlarında aşk ve gençlik temalarını öne çıkaran Cornetto, bu yaz için de Kenan Doğulu'yla yeni bir işbirliğine imza attı. Kenan Doğulu, yeni reklam filminde gençlere aşkta cesur olmaları ve ilk adımı atmalarını söylerken Cornetto için 'İlk Adımı Sen At' isimli bir şarkı hazırladı. Şarkı, tam da yeni nesil pop tarzında... Sözü ve müziği Kenan Doğulu'ya, düzenlemesi Güneş Ergün'e ait şarkıyı dinlediğinizde hemen dans etmeye başlıyorsunuz.
Kenan Doğulu'yu çok severim.
Onun müziğini her geçen gün geliştirmesi ve yeni nesil Türk Pop Müziği için bir şeyler yapması şarkıyı daha da çok sevmemi sağladı.
Şarkıyı radyolarda ve sosyal medyada çok sık duyuyorum. Parçanın sözleri de cesareti olmayanlara mesaj niteliğinde… İlk Adımı Sen At… Hoşlandığınız biri varsa hiç durmayın!
Yaz geldi, aşk lazım… O zaman durma haydi 'İlk Adımı Sen At'… Sen söyleyemiyorsan şarkının linkini yolla, senin yerine Kenan Doğulu söylemiş olsun…

***
EVENT FARELERİ
Aşkın markası Cornetto, sayısız aşk şarkısının yaratıcısı Kenan Doğulu ile işbirliğini son dönemlerde katıldığım en güzel basın toplantısı ile tanıttı. Tüm yazılı ve görsel basının katılımı, bloggerlar'ın çoğunluğu müthişti.
Katılımcıların çoğunu tanıyorum. Hangi gazetede, dergide ya da televizyonda çalıştığını biliyorum. Hemen hemen tüm bloggerlar'ı da biliyorum. Ama gözüme çarpan 5 ya da 6 kişiyi tanımıyordum.
Onları kendi yaptığım organizasyonlar dahil tüm davetlerde ellerinde Nuh nebiden kalma fotoğraf makineleriyle görüyorum.
Birkaç defa kendi davetlerimde görevli arkadaşlarımdan kapıda isim listesi için onlara nerede görevli olduklarını sormalarını rica ettim. Hayatımda duymadığım bir dergi adına geldiklerini söylemişler.
Hiç bilmediğim bir dergiden bir muhabir ya da temsilci çağırmam mümkün mü?
Nasıl duyup da geliyorlar aklım almıyor.
Ama her organizasyonda da başroldeler.
İşte onları Cornetto ve Kenan Doğulu organizasyonunda da görünce bir incelemek istedim kendilerini. Bir grup halinde önce açık büfeye yöneldiler, ne varsa tabaklarına topladılar. Ardından aralarından biri elinde o meşhur fotoğraf makinesiyle hemen herkesin fotoğrafını çekti. İkram edilen dondurmalardan aldılar. Hatta bir tanesi dondurmadan 3 tane alıp çantasına koydu. O dakikadan sonra sadece onu izlemeye başladım.
Basın toplantısı başladı ama o konuya hiç dahil olmayıp büfeye gitti. Tekrar tabağını doldurup yemeğe devam etti.
Basın toplantısı bittiğinde fotoğraf çekimi sırasında bir yoğunluk oldu ve kameraman arkadaşlarımdan biri yanlışlıkla kendisine çarpınca bir de rahatsız ediliyor diye sinirlendi. Biz bunlara 'event (etkinlik) fareleri' diyoruz kısaca nereden nasıl sızacakları belli değil… Şaşkınlık içinde izledim onları… Bir gün dikkatinizi çekerse lütfen siz de bakın onlara…

***
GENÇ YETENEK: MURAT TAVLI
Son dönemde dikkatimi çeken oyuncuların başında Murat Tavlı geliyor.
Bunun en büyük sebebi de Murat Tavlı'nın ekranın verdiği popüler kimlikle yetinmeyip halen üretiyor olması. Tavlı, 3 yılda 3 kitap yazdı. Özellikle son 2 kitabı büyük ilgi gördü. Şimdi dördüncü kitabını yazıyor, bir de çocuk kitabı yolda...
Son kitabı Kuytu'yu da film izler gibi okuyorsunuz. Benden söylemesi… Tavlı, dizi setinden izinli olduğu haftanın bir-iki günü de Türkiye'nin her yerinden gelen sevenleri için düzenlediği imza günü ve söyleşilerle değerlendiriyor. İstanbul Bahçeşehir İşletme Bölümü'nü bitirdikten sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olan Murat Tavlı'nın adını bu başarılı işlerinden dolayı bence daha da çok duyacağız.