Tarihi 24 Temmuz 2016

Çeşme önerileri

Çeşme, bu yılın da en popüleri...
Hangi ünlüye sorsam mutlaka bir hafta tatil için Çeşme'yi tercih ediyor. Çeşme, en çok da oyuncu tayfasının tercihi...
Sanırsın set var; hepsi çekim için toplanmış.
Benim de 2 yıldır aralarda kaçtığım ve sevdiğim tatil beldesi artık Çeşme… Sizin için en sevdiğim mekanları topladım. Benim için neden önemliler tek tek sıralıyorum şimdi:
Ayşe Hatun Butik Otel… Bir yerde kalmak isterseniz tercihiniz burası olsun. Otelin ufak ama konforlu 15 odası bulunuyor. Sloganları ise "Konaklamadan Dostluğa!" Çiftlikköy yolunda bulunan Ayşe Hatun Butik Hotel'in kahvaltısı meşhur. Burayı, eğer otelde kalmayacaksanız ve kahvaltı edecekseniz de öneririm.
Kahvaltıda da iddialılar. Reçelleri tamamen kendi üretimleri… Meşhur İzmir pişisini de kendileri yapıyorlar, gözlemenin yufkasını da kendileri açıyorlar.
İsmini sahibinin adından almış bu otelin menemeni de meşhur. Hakan Altun, Ümit Zileli, Fatih Ürek, Tuncay Şanlı ile Hakan Aysev, Ayşe Hatun Butik Otel'in ve menemenin müdavimleri arasında.
Benim en sevdiğim otellerin başında Sheraton Çesme Hotel gelir. Yıllar önce Gülben Ergen ile çalışırken Sheraton Çeşme'ye bayi toplantıları için çok sık giderdik. O zamandan kalma bir alışkanlık.
Tek sorun; sürekli personel değişimi.
Onlar da haklı. Yazlık beldede eleman devamlılığı zor. Ama geçen hafta bir personele çok sinirlendim. Otel yönetiminden biriyle aramızda bir konuşma geçiyordu. O sırada kapıdaki görevli bizim müşteri olduğumuzu unutarak dayılandı.
Bu durumun düzen olmayışından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Sevdiğim bir otel olmasa kıyameti koparmıştım.
Bana Çeşme'yi sevdiren İbrahim Özdemir'dir. Nam-ı diğer Polis İbo… Kendisi Çeşme Cece'nin sahibidir.
Çeşme Cece, tüm ünlü şarkıcıların sahne almak için tek tercih ettiği mekandır. Ayrıca İzmir'de de bir şubesi var. Kışları İzmir Cece açık; yazları da Çeşme Cece. Eğer canlı müzik dinlemek isterseniz, burası doğru adres.
Bu yaz Berkay, Hakan Altun, Yıldız Tilbe, Serdar Ortaç, Haktan ile Çeşme gecelerine renk katıyor.
İbrahim Özdemir uzun yıllar bu işi yaptığı için sanatçıyı, ekibini iyi tanır. Giden tüm ünlüler, kendini orada rahat hisseder.
Başarının sırrı da oradan geliyor.
Eğer bir meyhaneye gitmek isterseniz Kemal Paşa Caddesi üzerindeki 'Aysel' tercihiniz olmalı. Karışık et tabağı, ahtapot ızgarası tartışılmaz çok lezzetli. Aysel; müzik seçimleri ve dekoruyla kalbimi kazanan bir mekan… Ayrıca peynir tatlısını önermeden edemeyeceğim...
Çeşme müdavimleri bilir... Arif Baba'nın Yeri vardı. Şimdi yeni işletme ekibiyle yola devam ediyor ve adı 'White Beach' oldu.
Dondurmalı, buz ve cin karışımlı lime sorbe white mojito'yu herkesin elinde gördüm.
"Nedir bu?" diye sorunca White Beach'in özel spesiyali olduğunu öğrendim.
En son gece eğlencenin ardından sabaha karşı son durak Kırçiceği olmalı… İstanbul'da da bir hayli müdavimleri olan Kırçiceği, Çeşme'nin de en meşhurları arasında.
Pide ve kebap onlardan sorulur… Tabii çorbanın envai çeşidi de... Kaşarlı ekmeği, ev sütlacı ve kabak tatlısı Kırçiceği'nde benim vazgeçilmezlerim… Sadece Çeşme'de değil; İstanbul ve Bodrum'da da aynı lezzeti bulabilirsiniz.
Haftaya Antalya için size güzel yerler önereceğim. Kalın sağlıcakla…