Tarihi 26 Haziran 2016

Dev buluşma

Geçen hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın geleneksel iftar davetine katıldım. Bu davete geçen yıl da katılmıştım. Ama bu yıl organizasyonun girişinden içerideki düzenine kadar her bir detayına bayıldım.
Kapıdaki karşılama ekibine, masa düzenine, servise ve katılımcı çoğunluğuna hayran kaldım. Davette ünlü isimler de vardı.
Orhan Gencebay, Petek Dinçöz, Neşe Karaböcek, Emel Sayın, Yonca Evcimik, Burak Kut, İpek Açar, Melike Öcalan, Erhan Çelik bu isimlerden ilk aklıma gelenler… Davette bakanlar ve İstanbul'un çeşitli semtlerinin belediye başkanları da yer aldı.Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iftar davetinin onur konuğuydu.
Kendisiyle çok kısa sohbet etme imkânı buldum. Ayrıca Orhan Gencebay, Yonca Evcimik ve Burak Kut'u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sohbet ederken gördüm. Cumhurbaşkanı Erdoğan ünlü isimleri uzun uzun dinledi, yüzünden gülümseme eksik olmadı. İlk tanıdığım Cumhurbaşkanı rahmetli Turgut Özal'dı.
Daha sonra geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le tanışma fırsatı bulmuştum. Kim hangi partiyi tutarsa tutsun, siyasi görüşü ne olursa olsun beni hiç ilgilendirmiyor. Karşılıklı sevgi ve saygı benim için çok önemli.
Karşımda Türkiye'nin Cumhurbaşkanı vardı. Ve diğer tarafta da Türkiye'nin sevdiği, kendi hayran kitleleri olan sanatçıları… Karşılıklı diyalogları hoşuma gitti.
Hatta bir ara Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Yonca Evcimik'e "Bir sürü köpeğin oldu. Hepsi birbirinden güzel.
Barınaklar nasıl gidiyor? Bir ara bana son durumu anlat" dedi.
Bu durum bir hayvansever olarak beni daha da mutlu etti.

***

ARTE ÇEŞME'DE
Arte Tahir, cemiyet hayatında en sevdiğim kadınların başında gelir. Dosttur, iyi günde de kötü günde de kendini hissettirir. Her an yanınızda olmasına gerek yoktur; ama o size uzaktan da yanınızda olduğunu hissettirir.
Geçen yıl cemiyet hayatının altın kalplisi Arte Tahir, kendisine gelen bir mailde gördüğü Pendik'te kâğıt satarak geçimini sağlayan bir aile için harekete geçip bütün arkadaşlarını da yardıma çağırdı.
Ancak basının olduğu yardım davetlerinde şıklıklarıyla boy gösteren sosyetik güzeller, bu yardım çağrısına kulak vermedi. Cep telefonuyla 150 kişilik arkadaş grubunu yardıma çağıran Tahir'e 10 kişi dönüş yapmış. Bir kürk, bir mücevher için servet harcayan sosyetik güzellerden sadece bin 500 lira yardım toplanabilmişti.
Bu olay Arte Tahir'in hayatında dönüm noktası oldu… Tahir, geçtiğimiz yaz ufak ufak İstanbul'dan uzaklaşmaya başladı. Şimdi Çeşme'de yaşıyor ve orada kendine bir dükkan açtı.
Dükkânın adı kadınların dikkatini çekecek cinsten: 'Arte Cancept Showroom'.
Hacımemiş'te açılan 'Arte Cancept Showroom'da mücevher, aksesuar, plaj kıyafetleri, çanta, şapka, trend olan moda olan şeyler, kişiye özel tasarımlar var.
Bunların yanı sıra Arte Tahir, workshop'lar düzenleyecek, ayda bir alışveriş pazarı yapacak. Tahir, dükkanında özellikle yeni tasarımcılara kendilerini gösterme imkânı verecek. Çeşme'ye yolunuz düşerse 'Arte Cancept Showroom'a mutlaka uğrayın derim…

***

İŞLER FARKI
Geçirdiği hastalığın ardından bir süre ekranlardan uzak kalan ve Bodrum Gümüşlük'e yerleşip Gümüşlükspor'un başkanlığını yürüten Nejat İşler'in 'Gerçek Hesap Bu' adlı kitabı çıktı.
İstanbul-Bodrum uçak seferinde koltuğuma oturup kitabı okumaya koyuldum. Kitabı tam 1 saat sonra bitirmiştim. Hastalığı süresince oyunculuktan uzak kalan ve 'Bavul' dergisinde yazılar yazan Nejat İşler, yazıları beğenilince bu işi profesyonel olarak yapmak istediğini açıklamış ve daha sonra Can Yayınları'ndan teklif almıştı.
'Gerçek Hesap Bu' çok gerçekçi bir kitap; yazım dili akıcı, mizahı güçlü… Kitaba bayıldım. Okuyunca Nejat İşler'i daha da çok sevdim. Dışarıdan soğuk gözüken Nejat İşler'in iç dünyasını okuyunca sanatçıyı bir anda seviyorsun, arkadaşın olsun istiyorsun.
Nejat İşler 'Gerçek Hesap Bu' adını verdiği kitabının tüm gelirini Mayıs 2015'te yönetimini devraldığı ve şampiyon yaptığı amatör lig takımı Gümüşlükspor'a aktaracakmış.
Haydi siz de hem Nejat İşler'i yakından tanıyın hem de Gümüşlükspor'a destek olun.