Tarihi 4 Ekim 2015

Müziğin altın çocuğu

Bunca yıldır müzik ve eğlence sektörünün içindeyim. Hemen hemen gitmediğim eğlence mekanı yurt içinde ve yurt dışında kalmadı. Benim için bir klübe gittiğimde eğlenmek çok önemli.
Eğlenmemi sağlayan en büyük etken de müziğidir.
Tartışılmaz alanında çok iyi DJ'ler var.
Efsane Suat Ateşdağlı, David Şaboy, BeeGee, Murat Uncuoğlu daha böyle isimler sayabilirim. Ama öyle bir isim var ki.
Tarzında şu an en iyisi diyebilirim. Dj Oğuz Saraç… Beni son yıllarda en eğlendiren ve dans ettiren adam o.
Hani bana mı öyle geliyor diye düşündüm.
Ama onu dinlemeye her gittiğimde hatrı sayılı kalabalıkta benimle aynı fikirde ki hiç durmadan dans ediyordu.
Kendi prodüksiyonlarını yapıyor Dj Oğuz Saraç. Ve bu prodüksiyonlarla yurt dışında bir çok şarkısı yayınlanmış.
Birçok ülkenin en çok satan compilation albümlerinde yaptığı şarkılar yer almış.
Türkiye'de de birçok ünlü ismin şarkılarına remix yapmış. Dj Oğuz Saraç, ağırlıklı new disco, house, elektro ve EDM müzik yapıyor.
Dedim ya kendi tarzında bence şu an tek. Adını çok kısa sürede daha çok duyacağınıza eminim ben.
Eğer Dj Oğuz Saraç'ı dinlemek ve onun müziği ile dans etmek isterseniz her hafta Çarşamba, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri İstanbul Harbiye'de bulunan SuperFacric'e gitmeniz yeterli…

***
Tasarım hoparlör
Geçen hafta müzik severlerin 'Hayk Music Markası' ile tanıdığı ses mühendisi ve DJ Murat Davulcu'nun şahane tasarımlarının tanıtımına gittim.
İnsanlardaki yaratıcılığa ve bunu iş koluna dökmelerine hayranım. Böyle insanları görmek beni mutlu ediyor. Murat Davulcu 2015 yılında Just in Case adıyla 1950 ve 1960'lı yıllara ait bavullara ev tipi ses sistemlerini monte etmekle ortaya çıkarmış tasarım hoparlör markasını. Evet yanlış okumadınız bavullarda hoparlör yapıyor kendisi.
Vintage bavullara kullanılmış müzik sistemlerinin monte edilmesiyle ortaya çıkan yeni nesil portatif hoparlörler… Her bir hoparlör özel olarak tasarlanıyor.
Ve dünya üzerinde tek olma özelliği ile de sahiplerine kendilerini özel hissettiriyor.
Tanıtımda gördüğüm ilk koleksiyondaki bütün hoparlörler bavulların ait olduğu yıllara, ülkelere hatta hikayelerine göre 'Old Boy', 'Hotel California', 'Honeywood' gibi farklı ve özel isimlere sahipler. Bu hoparlörlerin hem outdoor hem de indoor kullanıma uygun olması da son derece güzel. Murat Davulcu'nun tasarlayıp kendi atölyesinde ürettiği 'Just in Case' markası el yapımı 'vintage hoparlör' fikrini Türkiye ve Avrupa'da başlatan ilk marka olarak dikkatleri üzerine çekiyor olması da başka bir özelliği.
Farklı boyut, desen ve ses sistemi özelliklerine sahip bu hoparlörler şarj edilebilir pille modeline göre ortalama 7 ile 11 saat kesintisiz olarak çalışabiliyor.
Kulaklık girişi olan bütün elektronik aletlerle uyumlu olan Just in Case hoparlörler kullanım koşullarına uygun olduğu takdirde karşılaşılan bütün sorunlar için ömür boyu garanti hizmeti veriyor.
Ben bayıldım… Görünce siz de bayılacaksınız…

***
Nihayet geldi
Müzik kanallarında hiç dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama eğer denk gelmediyseniz lütfen Youtube'dan bakın.
Son günlerde benim en çok dikkatimi çeken şarkıcıdan bahsediyorum. Adı "Nihayet"… Şarkısının adı "Karadul"… Etnik ve batı sentezi müziğiyle rakiplerinden kendini sıyırıyor Nihayet. Küçük yaşlardan beri piyano eğitimi almış Nihayet. Şarkının düzenlemesi de son yıllarda yaptığı remiks ve projelerle kendinden söz ettiren yetenekli müzisyen Batu Çaldıran imzası taşıyor.
Tarzı tavrı ekrandan bana geçen enerjisi ile Nihayet uzun süre kendinden söz ettirecek. Bu kadar dikkatimi çekmesinin nedeni ise nereye baksam karşımda kendisini görmem.
Sanırım ben biraz geç keşfettim ki şarkı sıklıkla çalınıp klip sıkça yayınlanıyor…
Bir bakın sizde olur mu ?