Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 14 Ağustos 2017

Beşiktaş için kötü sinyaller

Taraftarsız maçlara konsantre olmak her zaman zordur. Bu nedenle Beşiktaş için Antalyaspor maçının zor geçeceğini düşünüyordum. Zira Antalya da yaptığı transferlerle Beşiktaş için çok tehlikeli bir takım görüntüsü taşıyordu. Şenol Güneş karşılaşmaya ideal onbiriyle başladı.
Ancak Beşiktaş nedense bir türlü baskı kuramadı. Bunda rakibin oynatmaktan çok oynatmamayı düşünmesinin de rolü çok büyüktü.
Antalya lige bu kadar iddialı girmesine rağmen dün sırıdan bir takım görüntüsündeydi. Maçın ilk devresi al gülüm ver gülüm havasında geçti. Beşiktaş'ta Pepe takımın en iyisiydi.
Bir şutu direkten dönen Pepe ilk devrenin sonunda attığı kafa golüyle Beşiktaş'a galibiyetin kapısını açmış oldu.

ÇAKIR'IN HEDİYESİ
Maçın 2. yarısında Antalya riski göz önüne alarak daha atak oynayacağını düşünüyordum ancak bunda yanıldım. Konuk takımın etkisiz futbolu Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdü. Cenk'in penaltısı Beşiktaş'ın 3 puan aldığının müjdecisiydi. Ancak Cüneyt Çakır'ın bu pozisyona nasıl penaltı verdiğini anlamak mümkün değil. Cenk, Çakır gibi uluslararası tecrübesi olan bir hakemi kandırdı.
Çakır'ın penaltı kararı vermesi doğru değildi. Beşiktaş dünkü karşılaşmada çok az pozisyon buldu. Buna rağmen maçı kazanmasını bildi. İlk maçlar her zaman zordur. Beşiktaş için Antalyaspor önünde alınan üç puan önemli. Ancak Siyah-Beyazlılar bundan sonra daha dikkatli olup gevşeklikten uzak kalmalı.

MAÇIN EN iYiSi PEPE
Attığı gol ve oynadığı oyunla alkışlandı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ETO'O
Kamerunlu futbolcu çok etkisiz göründü.