Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 1 Mayıs 2017

Dereyi görmeden paçaları sıvama

LİGİN sonlarına yaklaştığımızda Beşiktaşlı oyuncuların üstünde bir rehavet var. Bahar havası mı denir bilmiyorum ama bu dün de bu ortaya çıktı. Başakşehir'i mükemmel futbolu sebebiyle takdir ediyorum. Çok güzel bir futbol ortaya koydular ve maçı domine ettiler.
Beşiktaş, düşüş içinde. Oyuncuların birbirinden kopukluğu belirgin bir şekilde göze çarpıyor. Neyse ki sezon sonu da yaklaşıyor. Çünkü bu Beşiktaş'ı bu durumuyla bu ligde her takım yener. Şenol hoca futbolcuları kendine getirmeli.
Beşiktaş'ta dün gece sahada hiçbir futbolcu sahada varlık gösteremedi.
En istikrarlı isim Atiba bile etkisizdi. Beşiktaş için dün gece tek sevindirici sakatlık sonrası Demba Ba'nın attığı goldü.

DERBİ KAZANILMALI
Quaresma, Babel ve Oğuzhan'ın formu da çok düşük. Fabri de dün gününde değildi. Beşiktaş'ın en önemli özelliği geri dönüşleridir ama dün maça hiç tepki veremedi. Başakşehir belki Gençlerbirliği'ne karşı bu kadar rahat oynayamazdı. Bu da Beşiktaş'ın kopuk oyunundan kaynaklıydı.
Bir an önce toparlanmalılar.
Buna da içeride oynayacakları Fenerbahçe maçı ile başlamalılar.
Çünkü, Fenerbahçe Beşiktaş'a çelme çakmak isteyecektir.
Şampiyonluk için erken havaya giren Beşiktaş bunun faturasını dün geceki maçta aldığı yenilğiyle ödedi. Kara Kartal, Başakşehir deplasmanından en az 1 puanla dönebilseyidi şampiyonluk için çok önemli bir avantaj elde edecekti. Beşiktaş'ın, Başakşehir yenilgisiyle kendisine gelmesi gerekir.
Aksi takdirde ileriki haftalarda kolay gözüken şampiyonluk için işler sıkıntıya girebilir. Önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin sonucu zirve yarışı için belirleyici olacaktır.

MAÇIN EN iYiSi CENGİZ
Genç futbolcu dün akşam müthiş oynadı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ QUARESMA
Portekizli futbolcu adeta hayalet gibiydi.