Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 20 Mart 2017

Kartal’a hiç yakışmadı!

Avrupa Fatihi Beşiktaş'a Antalyaspor karşısında oynadığı futbol hiç yakışmadı. Maçın başlama düdüğüyle birlikte saha ve seyirci avantajını kullanan Antalyaspor oldu. Ancak onlar da Beşiktaş'ı yenebileceğine inanmadı. Oyun 11'e 11 giderken de Beşiktaş çok fazla varlık gösteremiyordu. Quaresma, Adriano çok etkisizdi. Abobukar'ın üst üste 2 kırmızı kart görmesi rekorlar kitabına geçer. İkinci yarı başladığında ve kırmızı kart pozisyonuna kadar Beşiktaş 1 puan alsak da gitsek düşüncesindeydi.
Şenol Güneş'in Talisca'yı oyundan alması ve Necip'i oyuna sürmesi hataydı. Büyük takım refleksi değildi. Büyük takımlar 10 kişi kalır ama bunu hissettirmez. Son yarım saat Antalyaspor ile kaleci Fabri arasında geçti. Fabri yine sahanın yıldızıydı Beşiktaş adına.

KIRMIZI KART HATALI
Dün gece 1 puan alındıysa Fabri'nin sayesinde alındı. 90 dakika boyunca tek bir gol pozisyonu bile üretemedi Beşiktaş. Atiba'nın direkten dönen topunu saymıyorum.
Beşiktaş'ın gol atamadığı nadir maçlardan birisiydi. Her zamanki üretkenlik yoktu... Bu oyun Beşiktaş'a hiç yakışmadı. 90 dakikanın büyük bölümünü savunma yaparak geçirdiler. Olympiakos maçının yorgunluğu bariz şekilde hissedildi. Fiziksel anlamda değil ama mental anlamda iyi hazırlanamamış Beşiktaş bu maça... Başakşehir'in puan kaybettiği haftada avantajını kullanamadı.
Yine de Beşiktaş şampiyonluğun en önemli adayıydı. Cenk Tosun için de birşeyler söylemek istiyorum. Ligde 1 aydır gol atamıyor. Dün oyuna girdikten sonra da birşey yapmadı.
Avrupa'da gol atıyor ama ligde yok.
Hakem Mete Kalkavan dün gece Aboubakar'ı haksız yere attı. İlk sarı kart için birşey diyemem ama ikinci sarı kart çok yanlıştı.

MAÇIN EN iYiSi FABRI
Beşiktaş 1 puanı Fabri sayesinde aldı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ ABOUBAKAR
Sorumsuzca oyundan atıldı.