Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 11 Aralık 2016

Moral kazandı

Şampiyonlar Ligi'nden elenmenin moral bozukluğu dünkü maçta hissedildi. Rakibin Bursaspor olması büyük avantajdı.
Çünkü, ligin zayıf takımlarından...
Topladığı puanla oynadığı futbol orantısız. Zaten maça da yaslanarak başladılar... Ama buna karşın Beşiktaş, orta alanda özellikle etkili bir oyun kuramadı. Şenol Güneş'in kadrodaki oyuncu portföyüne de değinirsek çıkarttığı kadro iyi değildi. Necip'in orta alanda çok sırıttığını düşünenlerdenim.
Atiba ile oynayamıyor. Sadece mücadele etmek, rakibi durdurmak önemli değil. Gerektiğinde dikine de oynaması gerekiyor.
Bence Necip'i orada oynatarak yanlış bir tercih yaptı Şenol hoca. Bursa, ilk yarıda defansif bir anlayışla oynasa da net pozisyonları bulan taraftı. İlk yarıda bir tek Abobukar'ın şutu vardı Beşiktaş adına... Beşiktaş ilk yarıda etkisizdi. Üretken değildi.
Beşiktaş'ın iki penaltı golüyle kazanması ilginçti. Harun penaltılarda iyi olmasına rağmen ikisinde de birşey yapamadı. Kötü giden mücadelede Beşiktaş, moralsizliğine bu galibiyet derman oldu.
Haftalardır söylüyorum, Beşiktaş'ın oyun kalitesinde düşüş var. Şenol Güneş'in bu duruma çözüm bulması lazım. Gökhan Gönül, Beşiktaş'ın sağ kanadında asla olmaz. Çünkü sağ açık gibi oynuyor.
Beşiktaş çok pozisyon vermeye başladı.
Adriano'dan da sol bek olmaz. Oradan da çok geliyor rakipler. Forvet hattında sorunlar var. İyi takımlara karşı zorlanıyor Beşiktaş... Benfica ve Dinamo Kiev maçlarında bu nedenle çok gol yedi.

MAÇIN EN iYiSi CENK TOSUN
İki penaltı golü buldu. Çok çalıştı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ NECiP
Sadece rakibi karşılamak yetmiyor. İyi değildi.