Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 27 Ocak 2015

Kötü futbol iyi sonuç!

Ligin mütevazi kadrosuna sahip ve gösterişsiz futbol oynayan ekibine karşı ikinci yarıya başlayan Beşiktaş, çok sıkıcı ve zevksiz bir karşılaşma izlettirdi. Bunların nedenleri Ankara'daki zeminin çok kötü olması. İkincisi Gençlerbirliği savunmaya çekilip oyunu tam anlamıyla kitlemeye çalışması. Özellikle maçın ilk yarısında ayakta duramayan Beşiktaş ağırlık, kayan oyuncuların çokluğu. Sahada güzel futbolun ortaya çıkmamasının nedenleri olarak sıralayabiliriz.
Tabii Kartal'ın rakiplerinin galip gelmesi maçın önemini bir kat daha arttırdı. Belki maçın ilk yarısında hiç gol pozisyonu üretemeden geçen Beşiktaş ilk tehlikeli atağını Motta'nın ortasında Demba ba'nın kafasıyla geldi. Oğuzhan'ın gerçekten bu takımda oynayıp oynamamak istediğini iyice düşünür hale geldim.
Çünkü dün gece Sosa'nın olmamasından dolayı forma şansı buldu. Ve Bilic tam zamanında Oğuzhan Kerim değişikliğini yaptı.

İLK YARIDA GOL YOKTU

Demba ba'nın
serbest atışının kazanılmasında da Kerim Frei sahnedeydi. Ve 69'da Demba ba'nın atmış olduğu golle bi anlamda Gençlerbirliği'nin fişini çekti. Çünkü Gençlerbirliği oynamaya ve kazanmaya yönelik bir futbol sergileyen bir takım değil. Ve sezon başından beri benim izlenimim bu yönde... Daha sonra sahanın iyilerinden Serdar'ın ön direğe yaptığı ortasına Olcay'ın bitiriciliği gecenin en güzel hareketleriydi.
Maçın genelinde futbola dair çok güzel hareketler olduğun usöyleyemem ama Beşiktaş takımı da kötü oynarken de kazanabildiğini dün gece gösterdi. Fener bu şekilde 6-7 tane maç kazandı. Bir de Bilic'e parantez açmak istiyorum.
Hakeme itirazı bırakmalı. Kenardan, dışarıdan televizyondan her yerden kötü gözüküyor.

MAÇIN EN iYiSi DEMBA BA
Attığı müthiş frikik goolüyle kilidi açtı.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ OĞUZHAN-MOTTA
Oğuzhan ve Motta takımın en kötüleriydi.