Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 5 Aralık 2014

Kartal işi ciddiye aldı

Beşiktaş yedek ağırlıklı kadroyla çıkmasına rağmen ideale yakın bir performans gösterdi. Atiba, Veli, Gökhan Töre, Sosa ve Demba Ba gibi yüksek kaliteli oyuncular dün sahada yoktu. Nasıl bir oyuncu olduğunu çok merak ettiğim AtınçSarıyer karşılaşmasında izleme fırsatı bulduk.
Onun için önemli bir karşılaşmaydı.
Ama Atınç'ı analiz etmek için bu maç ölçü olamaz.
Çünkü maçın daha 10 dakikasında Beşiktaş iki gol bularak oyunun hakimiyetini ele geçirdi.
Oyun Beşiktaş'ın kontrolünde geçtiği için Atınç hakkında da fazla analiz yapılacak bir maç olmadı.
Karşılaşmanın 90 dakikası boyunca geriye yaslanan bir Sarıyer vardı sahada. Beşiktaş'ın etkili ayakları devreye girince Sarıyer'in çözülmesi de kolay oldu. Özellikle Cenk'in futbolu, akabinde Olcay ve İsmail Köybaşı'nın katkısı çok etkili oldu. Belki ilk defa Necip de gerçek yerinde oynadı. Bunlar Beşiktaş'ın önemli artılarıydı.
Belki şu anda Ziraat Türkiye Kupası'nı ciddiye alan, kupaya asılan tek takım Beşiktaş'tır. Maçın skoru 4-0'dı ama Siyah-Beyazlılar bir o kadar daha gol atabilirledi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic 60. dakikadan sonra maçı iyice rolantiye aldı. Biliç'in ikinci yarıda 3 tane genç oyuncuya daha yer vermesi olumluydu. Yusuf Ziya Öniş Stadı'ndaki maçta Sarıyer'den biraz daha direnç bekliyordum. Son 4 maçının kazanmış, son haftada lideri deplasmanda yenmiş bir takımdı.
Bu nedenle Beşiktaş karşısında kendilerini göstermek için her şeyi yapacaklarını düşündüm. Ama hiçbir varlık gösteremediler. Beşiktaş'ı durduracak bir hamleleri olmayınca Siyah-Beyazlı takımın net bir skorla galibiyeti kaçınılmaz oldu. Sarıyer önünde alınan farklı skor Trabzonspor maçı öncesi Beşiktaş'a büyük moral olacaktır.

MAÇIN EN iYiSi CENK TOSUN
Attığı 2 golle yıldızlaştı

MAÇIN EN KÖTÜSÜ YAŞAR ÇETİN
Sarıyerli yıldız etkisiz kaldı