Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 24 Kasım 2014

Beşiktaş Paşalar gibi!

Beşiktaş çok zor bir rakiple en kuvetsiz zamanında karşı karşıya geldi. Çünkü kadro derinliği fazla olmayan Kasımpaşa'nın ilk 11'de oynayan önemli eksikliklerinin olması Beşiktaş adına çok büyük bir avantajdı. Bu durum da Beşiktaş'ı kağıt üzerinde favori gösteriyordu.
Maçın başlama vuruşuyla birlikte Beşiktaş, Kasımpaşa'ya oranla ilk dakikaya oranla ağırlığını koyarak başladı.
Demba ba'nın ilk dakikalarda kaçırdığı %100'lük pozisyon akabinde Tunay'un şutunad Necip'in çizgiden çıkarması iki takım adına da maçın ilk gollerini anlamına geliyordu.
Bu da maçın kırılma anlarıydı. Şota'nın mucburen oynattığı genç Mert'in yaptığı hareketle kazanılan penaltıyı Demba ba gole çeivrerek oyunun akışını Beşiktaş leniher değiştirdi.

2. YARIYI DAR ETTİK

İlk yarının bitiminde gelen yine Demba ba'nın golüyle galibiyetin habercisi oldu. Kasımpaşa takımı oyunu kitlemedi. Beşiktaş kalesinde gol orayarak net pozisyonlar da yakaladı. Şota gibi bir hocanın kazanmak adına yaptığı üretkenlik de çok önemli. Maçın ikinci yarısı yine Beşiktaş'ın kontrolü altında bir karşılaşma oldu. Oğuzhan'ın oyuna girmesiyle biraz oyun hareketlendi. Dediğim gibi Beşiktaş çok önemli bir galibiyet aldı. Demba ba çok formda. İyi oynamaya devam ediyor. Sosa alışma dönemini eğer atlatırsa o da takıma çok katkı sağlayacak bir oyuncu. Dün Necip jokerliğini gösterdi. Savunmada Ersan ile iyi futbol ortaya koydu. Motta da form düşüklüğü var.