Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 2 Eylül 2012

5 dakikada Beşiktaş!

Fernandes'in etkili oyunu Galatasaray maçında bıraktığı yerden devam ediyor... Beşiktaş oyunun hiçbir bölümünde ipleri Karabük'e bırakmadı. Orta sahadaki pas trafiğine Necip, Fernandes ile birlikte iyi eşlik etti. Günden güne Olcay da takıma ısınıyor...
Çok çalıştı, çok koştu... Her geçen gün takıma oturuyor Uğur Boral'ın attığı gol gerçekten çok güzeldi. Hem Uğur Boral adına hem de Beşiktaş adına moral oldu. Kısacası bu galibiyet Beşiktaş'a kendi iç sorunlarıyla boğuştuğu dönemde iyi geldiğine inanıyorum.
Takımda, teknik kadroda üzerinde bir huzur ve rahatlama olacağını düşünüyorum.
Çünkü şu dönemde bütün eleştiri okları takımın üzerindeyken iyi oyun ve alınan net bir skor gerçekten camiaya doping oldu. Her zaman diyoruz ya "sahada para oynamaz kalite oynar" diye...
Oyuncuların ismi ne olursa olsun göstereceği kalete çok önemlidir.
Dün akşam gerçekten bunu gördük.
Batuhan hazır olmamasına rağmen çalışınca, disiplinli olunca, takımına katkı sağlıyabiliyor. Beşiktaş ikinci yarıda çok etkili olamasa da ilk yarıdaki oyunuyla maçı koparmasını bildi. İlk defa oynayan McGregor için bir test maçı olacaktı.
Gerçi tam bir test maçı olmadı ama McGregor tecrübesiyle güven verdi.

HİLBERT İYİ ORTALAR YAPTI
Hilbert Özellikle ilk yarıda çok çalıştı, etkili ortalar yaptı. İlk golde de yaptığı orta harikaydı. Karabük için ise tehlike sinyallerinin erken başladığına inanıyorum.
Yücel hocanın takımından eser yok!
Belki Beşiktaş'ın etkili oyunu Skibbe'nin planlarını bozdu ama Karabük'ün saha ve adam paylaşımını çok iyi yapmadı.

* * *
FEDA DEĞİL RESMEN CEZA
Fernandes de Portekizli ama çıkıp oynuyor. Almeida'nın çok karakterli bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Ama Quaresma'nın durumu farklı. Yönetim ya Quaresma'yı oynatacak ya da parasını ödeyecek. Bu mantalite "feda" değil olsa olsa "Beşiktaş'a ceza" demektir.

* * *
KARTAL NASIL MAÇI KOPARDI?
1- Fernandes kilidi açan çilingir gibiydi... Boş alanlar bulduğunda çok etkili olan, çok iyi paslar atan bir oyuncu. Dün de bunu yaptı.
2- Beşiktaş 10. dakika ile 35. dakika arasında muhteşem bir futbol oynadı. Maçı koparan pozisyonları da bu dakikalarda buldu. Fırsatları iyi değerlendirdi.
3- Bu galibiyet kimseyi yanıltmasın. Çünkü Beşiktaş bu tempoyu 90 dakikaya taşıyamadı. Aman dikkat!