Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 16 Ekim 2011

Beşiktaş için bu sezon zor biter

Maçla ilgili olarak Beşiktaş adına söylenebilecek hiçbir olumlu görüntü yok. Bundan önce son olarak izlediğim Siyah-Beyazlı takımdan bir farkı yoktu. Daha önceki yorumlarımı takip edenler bunun farkındadır. Beşiktaş'ta yardımlaşma, disiplin ve organize hareket etme kabiliyeti sıfırdı. Ama, Kayserispor dün çok iyi oynamadı, ama gerekli olanı yaptı. Takım olarak savunmasını hem ofansta hem de defansta dengeli olarak kurdu. Birbirine gerekitği kadar yardım ettiler. Yıldız tabir edilecek oyuncularından Amrabat, takım adına mücadele edip sonuca etki edecek oyunu sahaya yansıttı. Beşiktaş'ın yıldızları Quaresma, Guti gibi kafasına göre oynamadı. Q7'ye ayrı bir top vermeli ki oynasın.

KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM
Türkiye'de futbol Quaresma'ya hayran olanlar yüzünden bir yere gelmiyor. Yıldızlar sahada olmadıktan sonra bir anlamı kalmıyor.
Carvalhal da ilginç uygulamalara imza atıyor. Toraman'dan Ekrem'den kanat oyuncusu yaratmaya, bunların yapacağı ortalarla gol bulmaya çalışıyor. Bu oyuncularda da suç yok. Bunların daha önceden analiz edilmesi gerekli. Herkes, Beşiktaş'ın süper bir kadrosu olduğunu söylese de buna katılmıyorum.

DÜZELMESİ ZAMAN ALACAK
Bütün bunların üstüne oyuncuların disiplinsiz ve lakayt tavırları da gündeme gelince beklenilenler bir türlü sahaya yansımıyor. Bana kalırsa Siyah-
Beyazlı
kulüpte yapısal bir sorun var ve bu da kolay kolay düzelecek gibi durmuyor.
Siyah-Beyazlılar'ın özlenen düzeye gelmesi daha uzun zaman alacaktır. Bence, Beşiktaş izin bu sezonun bitmesi biraz zor gibi görünüyor.
Umarım, yanılan ben olurum.

CARVALHAL'IN YANLIŞLARI!
1 -
Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal'ın sezon başından beri oynatmadığı Guti'ye karşılaşmanın ilk 11'inde şans tanımasına hiç anlam veremedim.
2 - Portekizli Quaresma'nın disiplinsiz davranışlarına tahammül edilmesine dayanamıyorum. Q7, takım için değil sanki sadece kendisi keyif alsın diye oynuyor. Bu olacak iş değil.
3 - Orta sahada dirençli bir kadronun sahada olması gerektiği gün gibi açıkken Ernst'in olmaması anlamsız.

KIEV'DE 1 PUAN MUCİZE OLUR
Beşiktaş
bu oyun yapısı ve anlayışla Avrupa Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçında büyük hüsrana uğrar.
Takımda yapısal bir sorun var. Oyuncular arasında huzursuzluk söz konusu gibi durmakta. Siyah-Beyazlılar, Ukrayna deplasmanından 1 puan alarak dönerse büyük iş yapmış olurlar.