Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 1 Mart 2011

İş işten geçti Schuster!

BEŞİKTAŞ için ligdeki konumu itibariyle çok da önemli olmayan bir karşılaşma olsa da prestjini ve adını muhakkak koruması lazım. Bu tip maçları kazanması gerekli. Eminim ki Schuster ve futbolcular bu konsantrasyon ile sahaya çıktılar. Çünkü sezon başından beri yapmadıkları savunma anlayışı vardı. Özellikle 1-
0 öne geçtikten sonra orta sahaya kadar çıkaran hocaydı. Ama Antalya karşısında gördük ki daha kontrollü savunma ağırlıklı bir oyun taktiğiyle oynuyordu. Ama adama şunu sormazlar mı! "İş işten geçmedi mi Schuster? Harç bitti yapı paydos, Schuster eksik noktayı gördü!" derler.
Tabii Antalya için de bazı şeyler söylemek lazım. Maçı kazanmak adına ilk yarı etkiliydiler. İlk yarı Rüştü'nün harika kurtarışları vardı. Bunu gole çevirselerdi maç böyle olmazdı.

Q7 KENDİNE BAKMIYOR!
Ama 2. yarı golleri bulan taraf Beşiktaş oldu ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Quaresma'nın sakatlığı düşündürücü bir olay. Bu adam kendisine hiç bakmıyor. Arkada adelesinden devamlı sakatlanıyor.
Maçın son 20 dakikasında yaşadığı sakatlık gerçekten düşündürücü.
Çünkü darbeye bağlı bir sakatlık değil. Arka adelede olan sakatlıklar güçsüz ve yorgun durumlarda ortaya çıkan sakatlıklardır.
Bunun da yabancı oyuncular ülkemize geldikten sonra gece kulüplerine çok gezmelerinden kaynaklandığını düşünüyorum.
Karşılaşma çok zevkli değildi.
Ligde açık ara geride olan Beşiktaş, sezon boyunca bu tip maçları hep oynayacak.
Ben kendi adıma söyleyim hiç zevk almadım karşılaşmadan.
Ama dediğim gibi tek olumlu gözüken Beşiktaş'ın savunma yapmaya başlaması.. Bundan sonraki hedef Türkiye Kupası olduğundan ligdeki karşılaşmalar hep hazırlık maçı hüvviyetinde geçecektir.