DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 15 Ocak 2018

Kocam sürekli ilişki istiyor

İki buçuk aylık evliyiz. Eşim askerden yeni geldi. Sürekli hadi yatalım diyor. Sonra sürekli ilişki istiyor. Ben de yoruluyorum. Guatr hapı kullanıyor. Fazla mı geliyor acaba. Haptan olabilir mi.
Cinsel ilişki isteği hormonlarla olduğu kadar sosyal olarak da şekillenen bir dürtüdür. Troid çalışmasını arttıran ve azaltan ilaçlar var. Hangisini kullandığı önemli. Hemen test yapılması uygun olabilir. Sadece troid testleri değil testosteron testleri de yapılmalı. Bazen anormal sıklıkta cinsel ilişki isteği ruhsal hastalıklarda da olabilir. Ama hemen ilaca bağlamamak lazım.

Eşimle 4 aylık evliyiz. Hala hamilelik olmadı. Eşim biraz titiz. O iş olduktan sonra hemen banyoya gidip yıkanıyor. Bu sebep olabilir mi?
Cinsel ilişki sonrası banyo yapmak gebe kalmayı normal şartlarda olumsuz etkilemez. Ancak eşinizin bu konuda ayrıntılı olarak doktorunuzla konuşması lazım. Uygulamanın ayrıntıları kişiye özel sonuçlar doğurabilir. Ayrıca her doğal ve sağlıklı cinsel ilişki sonrası mutlaka gebelik gerçekleşmesi şart değil. Panik yok, acele yok. Ancak eşinde, neden gebe kalmadığını merak ediyorsa gerek kadın hastalıkları ve doğum uzmanı ve gerekse iç hastalıkları uzman takibine başlayın. Erkekler gerektiğinde üroloji uzmanına da başvurmalılar.

Nafiz bey 6 yıllık evliyiz. 4 tane çocuğumuz var. Eşim tüp bağlatalım dedi. Zararı var mı?
Kadında yumurtayı taşıyan tüplerin ameliyatla bağlanmasıdır. Uygulandıktan sonra artık gebe kalınması beklenmez. Tüplerin bağlanması, kadının cinsel isteğinde, adet düzeninde, vücut yapısında herhangi bir değişiklik meydana getirmez ve bütün bu olaylar eskisi gibi devam eder. Zaten erkek açısından da değişen bir durum olmaz.

AKRABAMDAN ÇOCUĞUM OLUR MU?
46 yaşındayım. Evlenmedim. İşim var. Askerliğimi yaptım. Akrabamızın damadının kız kardeşi var. 35 yaşında. Evlensek çocuğumuz olur mu?
Evlilikte çocuk sahibi olmak için genç olma şartı yoktur. Erkek ve dişinin üreme organlarının sağlıklı olması gerekir. Yaş bakılması gereken tek nokta değildir.
Bu iş kısmetse olur. Diyelim ki evlendin. Ama balayında kaza geçirdin. Sen torbalarını kaybettin. Eşin şimdi 'Çocuğumuz olur mu' diye sana sorsa ne hissedersin. Yani demem o dur ki, hayatının bundan sonraki kısmını bir insanla paylaşmak istiyorsan, iyi günde, kötü günde beraber olmak istiyorsan evlen. Çocuk olmazsa sen de, eşin de doktora başvurursunuz.
Sorun tespit edilirse çözülmeye çalışılır. Gerekirse yine bana danışırsın.

HORMON FAZLALIĞI SAÇ DÖKER
Ben kelim. Arkadaşlar erkeklik hormonun kuvvetli ondandır diyorlar. Evleniyorum tedbir almam gerekir mi?
Saç dökülmesi veya sık kullanılan haliyle kel olmanın birçok sebebi vardır.
Testosteron, DiHidro Testosteron(DHT), Dheas, Androstenedion hormonlarının fazlalığı saç dökülmesine neden olabilir.
Buna rağmen her hormon fazlalığı hayra alamet değildir. Bu hormon fazlalıkları hipertansiyon hastalığına, şişmanlığa, şeker hastalığına yatkınlığı arttırabilir. Mutlaka çok kuvvetli cinsel yaşam garantisi vermez. Sadece eşin için değil, kendin için de tedbir almalısın. Doğru doktora. Tahlil ve takip şart. Tabi ki eşine de bilgi ver. Korkutma...

HACAMAT FAYDALI MI?
Hacamat yaptırmak istiyorum. Faydalı mı, nerede yaptırayım?
Çok uzun yıllardır insanlık tarihinde kullanılan bir tedavi metodudur hacamat.
Arapça emmek manasından gelir.
Vakum tedavisi de denir. Kesinlikle faydalıdır. Hijyenik şartlarda yapılması gereken beden bütünlüğünün değiştiği bir operasyondur. Tıbbi bilgi ile deneyimli uzmanlar tarafından yapılması gerekir.
Ayrıca sünnet olması yanıyla da özel bir uygulamadır. Doğru tarihlerde, önce ve sonra yapılan doğru diyetlerle uygulanmalıdır.

3 gündür su gibi büyük abdest yapıyorum. Günde 4 kere tuvalete gidiyorum. Ateşim yok. Doktora gitmem gerekir mi?
İshal iflahını kestiyse doktora gitme zamanı gelmiş demektir. Çünkü ishal bazen tehlikeli durumlara yol açabilir.
İshalin üç günden fazla sürdüyse, karnında veya makatında şiddetli ağrı varsa, 38.8 derece veya üstünde ateşin oluyorsa, dışkında kan veya katran rengi varsa, susuzluk bulguların varsa, cocuğunda ishal varsa doktora başvur. İshal özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve gebelerde hızla sıvı kaybına neden olabilir. En kısa sürede acilen doktora git.

Nafiz Bey ben 36 yaşındayım. Ozon tedavisi yaşlanmayı geciktirir mi?
Ozon tedavisi doğal bir tedavi edici yöntemdir. Yenilenmeyi sağlar, ağrı keser. Tamir edici özellikleri vardır. Zindelik, güç ve enerji verdiği ispatlanmıştır.
Yaklaşık 112 yıldır kullanılmaktadır. Yenilenen hücre yenilenmeyen, tamir edilmeyen, hasarlı hücrelere göre daha genç kabul edilir.
Bu yanıyla bu tarif kullanıldığın da sosyal bir tarif olarak kabul görür. Önemli olan sağlıklı çalışan bir bedendir.