DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 19 Ağustos 2017

Sorun büyür istek azalır!

Eşimle beraber büyüdük. 3 aylık evliyiz ama hala kardeş gibiyiz. Arkadaşlarımdan dinlediklerime bakılırsa benim eşim isteksiz. Benimle de konuşmuyor. Lütfen yardım edin.
Fazla cinsel tecrübesi ve bilgisi olmaksızın evlenen ve daha sonra da sınırlı ve kısıtlı bir cinsel yaşamı olan çiftlerde kocanın cinsel ilişki sırasında uygun olmayan tutumları, kadının uyarılmasını ve haz almasını engelleyebilir. Önce uyarılma ve orgazm bozukluğu olarak başlayan cinsel sorun uzadığında ise cinsel isteksizliğe neden olabilir. Böyle çiftlerde cinsel danışmanlık ve cinsel yaşamlarını renklendirecek alıştırmalar yararlı olabilir. Eşinle yine de konuşarak anlatman iyi olabilir. Birlikte doktor veya danışman ziyareti yapman gerekir.

Banyodan 1-2 gün sonra saç diplerimde iltihaplanmalar oluşuyor. Yağlı bir iltihap. Daha sonra da tutam tutam dökülüyor. Özellikle ıslak bırakırsam bu iltihaplanma daha çok oluyor. Sebebi nedir? Ne yapmalıyım?
Tarif ettiğin durum alerji ve enfeksiyonun birlikte olduğu bir durum olabilir. Özellikle sıcak alerjisi dediğimiz bir durumda kıl yuvalarının ağızlarının kapanmasına neden olabilecek kadar fazla salgı üretiyor olabilir. Bunun ardından saç dökülmeleri de eklenebilir. Ayrıca çeşitli vitamin mineral eksiklikleri, depresyon, sistemik hastalıklarda da aynı tablo görülebilir. Öncelikle muayene edilmen gerekir. Cilt hastalıkları uzman muayenesi ile başla. Ardından gerekirse iç hastalıkları muayenesi ol.

Hocam, omurgamın üstünde sivilce çıktı ama git gide sertleşti ve çıban gibi oldu. 1 aya yakındır sızı yapmaya başladı, sertlik oluştu içinde. Benlerimin üzerinde de sivilce çıkıyor ve morarıyor, izleri kalıyor.
Özellikle 'ben' dediğimiz nevüslerdeki değişiklikler, kanamalar çok önemlidir. İhmale gelmez. Ayrıca omur üstü sertleşip çıbanlaşan bezelere dikkat etmek gerekir. Tedavi başlanmaz ve takip edilmezse büyük apseler, kana mikrop karışması gibi ilerleyici hastalık hallerine neden olabilir. Öncelikle cilt hastalıkları uzmanı gereğinde enfeksiyon hastalıkları uzman muayenesi gerekebilir.

55 yaşında bayanım. Yeni yeni menopoz oluyorum. Komşularımla kemik ölçümü yaptırdım. 'T-2.8' çıkmış. Bu ne demek? Ne yapayım?
Kemik erimesi var demek. Kemik yoğunluğu ölçümü genç erişkin insanlardaki ortalamanın -2.8 altında demek. Düzenli beslen. Süt ve süt ürünleri, keçiboynuzu gibi kalsiyumdan zengin gıdalar al. Güneşe çık. Cildinin güneşle temas etmesini sağla. Tuzsuz ye. Sigara ve alkol kullanma. Mutlaka düzenli olarak hareket et. Fizik tedavi uzmanı iç hastalıkları uzman takibinde kal. İlaç kullanman gerekiyor. İlaç ve ilaç dışı tedavi 6 ay uygulanınca kontrol edilmen gerekli. İhmal etme.

Hocam çıldırmak üzereyim. 3 aydır evliyiz. 10 dakika sürse eşim hemen 'Bitti mi?' diye soruyor. Hap bile aldım, tatmin olmadı. Lütfen bana yardım edin.
Bazı kadınların hayal kırıklıkları beklentilerinin yüksek olmasına bağlıdır. Gerçek dışı ve yüksek beklentiler erkekler arasında daha sık görülmesine karşın, kadınlardan özellikle medyadan etkilenip mesela orgazmın zevkten çıldırmak gibi bir şey olduğunu ama kendilerinin bunu yaşayamadığını düşünüp hayal kırıklıklarına bağlı küskünlükler gösterebilir ve cinsel ilişkiden zamanla kaçınmaya başlayabilirler.

3 aylık hamileyim. Büyük tansiyonum 13.5, küçük olanı ise 9 çıktı. Sizce bu değerler normal mi? Ben tansiyon hastası mıyım?
Gebelikte hipertansiyon, anne ve bebek hastalıkları ve ölüm nedenlerinin en önemli nedenlerinden olduğu için çok önemlidir. Gebeler yüksek kan basıncına sahipse bu bebeğin ihtiyacı olan oksijen ve besini düşük miktarda alması demektir. Bu durum bebeğin büyümesini yavaşlatabilir. Gebelikte hipertansiyon, 6 saat içinde yapılan iki ayrı ölçümde, kan basıncının yani tansiyon ölçümünün 14/9 yani 140/90 mmHg üzerinde veya büyük tansiyonun 3 birim yani 30 mmHg'dan, küçük tansiyonun 1 birim yani 10 mmHg'dan yüksek ölçülmesi gebelik hipertansiyonu olarak kabul edilir. Ancak küçük tansiyon 11 ya da 110 mmHg'dan yüksek ise tanı için 6 saat beklenmesi gerekmez. Sen sınırdasın. Mutlaka doktor takibinde kal. İdrar tahlili yaptırman şart. Hem senin hem bebeğin sağlığı tehlikeye girer.