DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 20 Mart 2017

Cinsellik ruhun da paylaşımıdır

Nafiz hocam 39 yaşındayım. Eşimle haftada bir, bazen de 2 kez cinsel ilişkiye girebiliyoruz. Bu sayı az mı acaba? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Cinsel ilişkiye girmenin sabit sayısı olmaz. 'Şu yaşa geldin bu kadar, bu yaşa geldin şu kadar' diye bir liste yok. İki kişinin isteği, beklentisi, bedensel, ruhsal halleri, ortamın uygunluğu gibi birçok durum cinsel ilişkiye girme isteğini ve sayısını belirler. Bu sayı sizin için yeterliyse bizim için sorun yok. Unutmayın, cinsellik aynı zamanda ruhun paylaşılması demektir. Cinsel birlikteliğin azalması ise ilişkiyi zedeleyebilir.

Kemik erimem var. Bana ne önerirsiniz? Ne yiyip-içmeliyim?
Mutlaka hareket edin. Yaz-kış güneş ışığı ile cildinizi buluşturun. Özellikle kışın günde yirmi dakika kolları dirseklere kadar, bacaklarınızı dize kadar kıyafetlerinden sıyırıp güneş ışığı değmesini sağlayın. Tabi üşütmeyecek şekilde. Ayrıca düzenli beslenin. Balık mutlaka tüketin. Ayrıca kalsiyum için sütlü ürünler, yeşil sebze, keçiboynuzu gibi gıdaları sofranızdan eksik etmeyin. Kemik erimesinin derecesine göre hastalığa bağlı olup olmadığını anlamak için bir kez mutlaka iç hastalıkları uzmanına, fizik tedavi uzmanına başvurun.

'Spor yapalım' dedik, 3 aydır tenise başladık, sağ dirseğimde ağrı oldu. Hocama söyledim, 'tenisçi dirseği' deyip dalga geçti. Jel sürsem geçer mi?
Hocan doğru söylemiş. Sen hassasiyet göstermişsin, dirseğin de hassasiyet göstermiş. Tenisçi dirseği, dirsek ekleminin dış tarafında bulunan kemik çıkıntının (epikondil) hassas ve ağrılı olduğu bir durumu tanımlamaktadır. Dirsek eklemi kol ve ön kol kemikleri tarafından oluşturulur ve kol kemiğinin alt yüzünde bulunan iki kemik çıkıntıya 'epikondil' denilmektedir. Bu kemik çıkıntılara ön kol ve el bileğinin hareketlerini yaptıran önemli kasların tendonları (kirişleri) yapışmaktadır. Tenis sporunda aynı noktaya yüklenme olduğundan şikayetler yaratır. Manyetik alan tedavisi uygulaması oldukça iyi sonuçlar veriyor. Ayrıca fizik tedavi, doktor muayenesi de senin için uygun olur.