DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 19 Mart 2017

Evleneceğim ama çok korkuyorum

Hocam yakında düğünüm olacak ama benim derdim çok büyük. Kimseye anlatamıyorum. Cinsel organım küçük. Çok utanıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım.
Cinsel ilişkiden keyif alıp almamak, çocuk sahibi olup olmamak cinsel organ büyüklüğü ile ilgili değildir. Uzunluk kısalık mevzusunu kafanda büyütme. Çocuk sahibi olmak içinde cinsel organının uzun olması gerekmez. Birbirini sevip sayan eşlerin cinsel hayatları da sıkıntısız olur. Ayrıca cinsel ilişki öncesi sevişme döneminin uzunluğu daha önemli bir durumdur. Sıkıntın cinsel organının sertleşmesi ve sert kalma süresi ile ilgili olumsuz haller yaratabilir. Bir an evvel bu işi kafandan at.

60 yaşındayım. 6 aydır kulağımda geçmeyen bir çınlama var. Bu şikayet neden olur? Doktora gitmem gerekir mi?
Bu şikayete yani kulak çınlamasına tıp dilinde 'tinnitus' diyoruz. Hastanın herhangi bir dış uyaran olmadan ses işitmesi halidir. Tek taraflı kulak çınlamaları muhakkak araştırılmalıdır. Altından tümör çıkabilir. Kesin tanı ancak tomografi ve MR gibi görüntüleme yöntemleri ile konabilir. Kulak çınlaması Aspirin, digoksin ve streptomisin gibi ilaçların intoksikasyon belirtisi ve akustik travmaya bağlı işitme kayıplarının ilk bulgusu olabilir. Yani mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına muayene olarak şikayetin kaynağını araştırmaya başlamalısınız. Tinnitus hastalığının takibi ve tedavisi uzun ve meşakkatlidir. Manyetik alan tedavisi son zamanlarda umut vermektedir. Gerekirse bu tedavi için etraftaki merkezleri araştırın.

Nafiz bey, 26 yaşındayım, sık sık bademciklerim şişiyor. Sürekli antibiyotik kullanıyorum. Bunun bana bir zararı olur mu?
Öncelikle yanlış ve gereksiz antibiyotik kullanımı antibiyotik direnci dediğimiz duruma neden olur. Mikroplar antibiyotiğe karşı savunma geliştirir. Tekrar bu ilacı kullanınca bir işe yaramaz. Karaciğer veya böbrekler hassas veya zayıfsa bardağı taşıran damla olabilir. Her boğaz ağrıdığında antibiyotik kullanmaktan vazgeçin. Sağlığın yanında maddi zarara da neden olur.