DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 10 Aralık 2016

Antidepresanlar cinselliği etkiler

4 aylık evliyiz. Adet dönemlerimde çok sinirli oluyorum. Cinsel ilişkide gergin oluyorum. Hala ne olduğunu anlamıyorum. Acı duyuyorum. Eşimde bir şey demiyor. Yanlış bir şey mi yapıyorum? Arkadaşım depresyon ilacı verdi. Şikayetlerim daha da arttı?
Evlilik başlangıçları gerilimli olabilir. Ama korku ve gerilim her şeyi olumsuz etkiler. Şimdi önce kadın hastalıkları uzmanına git. Cinsel organ ve çalışmasına ait farklılık veya bozukluklar varsa tedbir al. Cinsel İlişki ile ilgili doğru bilgilenmelisin. Eşinle bu konuları konuşabilmelisin. Eğer ilişki sırasında canın yanıyorsa eşinle konuş. Hızla ilgiliyse yavaşlasın, hazır olmadan zorlama varsa, birleşme öncesi daha uzun zaman geçirin. Hapı bırak. Özellikle depresyon tedavisine yönelik alınan antidepresanların cinsel istekte azalma, uyarılamama veya yetersiz uyarılma, kayganlığın yetersiz olması, vajinal anestezi, orgazmda gecikme ya da orgazm olamama gibi sorunlara neden olabilir. Gerekirse psikolog veya psikiyatrist desteği alırsın.

Kadınların kullandığı koruyucu kılıf varmış. Ben de korunma hapı kullanıyorum. Bulantı yapıyor. Bu kılıftan kullansam olur mu? Faydalı mı?
Yan etki olarak bulantısı yok. Ayrıca bölgesel etkili olduğundan bedene ait diğer risklere de neden olmaz. Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan da korunma imkanı sağlar. Rahim ağzı kanser riskini azaltır. Kadının adetli olduğu dönemlerde de kullanılabilir. Kadın kondomu ilişkiden saatlerce önce takılabilmektedir.

Küçük abdestimi yaparken kan geliyor. Sol kasığım ağrıyor. Neden olabilir?
İdrar yaparken meydana gelen kanamalar idrar kesesi, erkeklerde prostat ile ilgili olabilir. Beraberinde sol kasık ağrıları erkeklerde erkeklik torbaları, kadınlarda yumurtalıkları araştırmayı gerektirebilir. Sol kasık bölgesi kas ve liflerinin gerilme-çekilme- yırtılma gibi mekanik hasara bağlı ağrıları da olabilir. Ama üroloji uzmanının görmesi gereken bir durum bu. Vakit kaybetmeden muayene ol.