DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 23 Ağustos 2016

Hayatından sigarayı çıkart

43 yaşındayım. 11 yıldır Günde 1 paket sigara içiyorum. Dilim kahverengi. Kahveci başka bir müşterisinin dilinin böyle olduktan sonra kansere dönüştüğünü söyledi. Beni korkutmuş olabilir mi?
Dil-dudak kanseri gelişmesinde sigara çok önemli bir nedendir. Maalesef dediği doğru. Erken tedbir almazsan dudak-dilde önce iltihaplanmalar sonra kanserleşmeler olabilir. İltihaplar hakemlerin futbolculara gösterdiği sarı kartlardır. Kırmızı kart çıkmadan sigarayı hayatından çıkart. Diş fırçası ile günde en az 2 kere yumuşak yumuşak dilini de fırçalayarak temizle. Bir su bardağı suya 1 çay kaşığı karbonat karıştır. Ağız içini günde 2 kere gargara yapıp tükürerek temizle. İç hastalıkları veya Kulak Burun Boğaz uzmanına muayene ol.

62 yaşındayım. 25 ay önce eşim vefat etti. Hanımım ölmeden önce kasık fıtığı ameliyatı oldum. Sertleşme sorunu yaşıyorum. Üroloji doktoruna gittim. Doktor çubuk takalım dedi. Ben kabul etmedim. Geceleyin de olmuyor. Evlenmek istiyorum. Ne yapmalıyım?
Öncelikle hormonal olarak bedenin ne durumda olduğunu anlamamız gerekir. Testosteron, Prolaktin, TSH, Tam Kan Sayımı testlerini yaptırın. Moraliniz düzelmeden şikayetinizde düzelmeyebilir. Ayrıca Kalp Damarlarınıda kontrol ettir. Damar darlığı varmı yokmu hem kalp damarları hem de cinsel organınızın damarlarının kontrol edilmesi gerekir. Önce İç Hastalıkları Uzmanının takibine gir. Sonuçları tekrar değerlendirelim.

42 yaşındayım. Önceden acıkmazdım. Son 3 aydır susuzluğa dayanamıyorum. 6-7 litre su içtiğim oluyor.Yoksa bir hastalığım mı var?
"Şekersiz Diabet"de denilen Diebetes İnsipidus" çok sık su içilen bir hastalıktır. Susuzluk nedeniyle hastalığın dengesi bozulup ilerleyebilir. Uzun süreli böbrek hastalıkları da su dengesinin önemli olduğu hastalıklardandır. Bununla beraber Tansiyon düşüklüğü, şiddetli İshali olanlar da susuzluktan etkilenebilir. İdrar söktürücü kullananlarda susuzluğa dayanamaz.