DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 19 Ağustos 2016

Düşük şeker sinirli yapar

Çabuk acıkıyorum. Şekerli yemek istiyorum. Uyku düzenim de bozuk. Sinirliyim. 'Sinir doktoruna git' diyorlar. Uyku ilacı alsam olmaz mı?
Arabanın alarmı çalınca susturuyor musun, sebebini mi arıyorsun? Bedenin alarm verince sebebini ararız. Alarmı susturunca sıkıntı geçmez. Hatta ilerler. Önce iç hastalıkları uzmanına git. Bedene ait nedenler araştırılır. Anlattıklarına göre, kan şekeri düşüklüğü olabilir. Açlık veya çok şekerli veya çok miktarda kan şekerini hızlı yükselten gıdalar yedikten sonra ortaya çıkabilir. Halsizlik, yorgunluk ve baş dönmesi yapan, sizi öfkeli, sabırsız bir hale getiren bir durumdur. Çok sık olmasına rağmen üzerinde pek durulmayan önemli bir hastalıktır. Kilo veremeyenlerin çoğunda hipoglisemi vardır.

23 yaşında askerliğini bitirmiş bir delikanlıyım. 2 ay önce evlendim. Eşimle ilişkiye girdiğimde erken boşalıyorum. İlaç kullansam mı?
Yeni evli çiftlerde cinsel ilişkinin başında sıkıntılar olabilir. Hem kendi bedeninizi hem eşinizin bedenini tanımak ve bir arada olmaktan zevk almak için yeterince zamanınız olduğunu unutmayın. Bununla birlikte bazı hastalıklar, çeşitli ilaç kullanımları, uyuşturucu, alkol, sigara kullanımı bu duruma neden olabilir. Önce tekrar baştan deneyin. Rahat olun. Yine de şikayetler devam ederse iç hastalıkları, üroloji ve psikiyatri uzmanına başvurmanız yararlı olabilir.

55 yaşında bayanım. Yeni menopoz oluyorum. Kemik ölçümü yaptırdım. T-2.8 çıkmış. Bu ne demek? Ne yapayım?
Kemik erimesi var demek. Kemik yoğunluğu ölçümü genç erişkin insanlardaki ortalamanın - 2.8 altında demek. Düzenli beslen. Süt ve süt ürünleri, keçiboynuzu gibi kalsiyumdan zengin gıdalar al. Güneşe çık. Cildinin güneşle temas etmesini sağla. Tuzsuz ye. Sigara ve alkol kullanma. Mutlaka düzenli olarak hareket et. Fizik tedavi uzmanı, iç hastalıkları uzman takibinde kal. İlaç Kullanman gerekiyor. İlaç ve ilaç dışı tedavi 6 ay uygulanınca kontrol edilmen gerekli. Kesinlikle ihmal etme.